Srbija

S. M.

16. 01. 2024. 09:29 7

Sebi dali naknade po 60.000, pa ih povećali na po 145.000 dinara

Opštinska izborna komisija u Kuršumliji je određujući naknade za izbore održane 17. decembra prvo donela rešenje 11. januara ove godine, da se predsedniku i sekretaru i zameniku sekretara plati po 60.000 dinara za parlamentarne izbore, a onda su posle dva minuta doneli novo rešenje, pa više nego duplo povećali naknade, odnosno dali sebi po 145.000 dinara, za lokalne izbore! To znači da će svako do njih da se nagradi iz lokalnog budžeta sa po 205.000 dinara u neto iznosu. Sve je uredno objavljeno na RIK.

Visinu tih naknadama je, kako i piše u rešenjima, odredio predsednik OIK Vladan Jovanović. Za razliku od kuršumlijske komisije, u ostalim gradovima i sredinama u Srbiji, naknade za rpredsednike i sekretare su 60.000 dinara, što smo proverili na RIK.

Još tri člana su „nagrađena“ višim iznosima, odnosno primiće po 85.000 dinara, a ostali se uklapaju u prosek koji su plaćale ostale lokalne samouprave.

Predsednik OIK Kuršumlija Vladan Jovanović objašnjava da je reč o tome da su rešenja doneta posebno za lokalne, posebno za parlamentarne izbore, te da ih je odobrila komisija. Na našu konstataciju da je on taj koji određuje visinu, Jovanović je kazao da trenutno ima obaveze i da sutra možemo da pričamo o tome.

Zapravo, uvidom u rešenja ostalih OIK na RIK naknade su obično po 60.000 dinara za predsednika, sekretara i zamenika sekretara, a ostalima niže i to i za lokalne i za parlamentarne izbore.

Primera radi, za predsednika, zamenika, sekretara i njegovog zamenika u OIK Žitorađa se daje po 60.000 dinara, koliko je i u OIK Blace, OIK Doljevac. I u ostalim sredinama u Srbiji Malom Zvorniku, Kladovu, Leskovcu, Svilajncu, čija su rešenja do sada objavljena na RIK je isti iznos, odnsono po 60.000 dinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati