Srbija

[ Izvor: Nova.rs ]

23. 12. 2023. 11:02 1

Pravo proleće, pa potpuni zaokret od 1. januara

Pravo proleće, pa onda zaokret i zahlađenje – tako ukratko glasi prognoza meteorologa Marka Čubrila za dane pred nama. Pitanje je samo da li će to zahlađenje stići do novogodišnjih praznika i da li ćemo u najluđoj noći biti uz snežne pahulje.

Evo šta tačno kaže Čubrilo.

- Danas će na severu, istoku i severoistoku regiona biti promenljivo oblačno i vrlo vetrovito, posebno u prvom delu dana. Povremeno će biti naleta kiše i krupe, dok se sneg povremeno okekuje preko 700 metara nadmorske visine. Duvaće na udare i olujan severozapadni vetar. Nad ostalim delom regiona promenljivo oblačno i uglavnom suvo. Dnevni maksimum biće od oko +4 na severu i istoku do oko +14 na zapadu regiona.

Od nedelje, a posebno od ponedeljka, nad celim regionom će biti malo do umereno oblačno, uglavnom suvo i relativno toplo vreme.

- U ponedeljak bi maksimumi ponegde mogli dostići i oko +18 stepeni Celzijusa - kaže Čubrilo.

Sve do oko 31. 12. ostaje relativno toplo, ali ne tako kao u ponedeljak, pa da bi se maksimumi kretali od +6 do +14, a minimumi od -1 do +5 stepeni Celzijusa. Od nedelje vetar uglavnom slab.

- Promena sinoptike je vidljiva oko 31. 12, ali u ovom momentu nema jasnog signala kojom brzinom bi se ona odvijala i kako bi se tačno manifestovala.

Kaže i da proračuni pokazuju da se posle 1. januara 2024. očekuje povratak zimskog vremena.

- Sledeće nedelje sledi pravo proleće i nema ni govora o bilo kakvom zahlađenju barem do oko 31. 12. - zaključuje Čubrilo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati