Srbija

[ Izvor: Mediji ]

04. 12. 2023. 22:11 1

Stiže pogoršanje vremena: Očekuju se vetar i padavine

Početak ove nedelje doneo je Srbiji stabilizaciju vremena. Pod uticajem anticklona je vedro, uz visok vazdušni pritisak, ali i uz hladno vreme. Nakon prvog i drugi dan radne nedelje doneće stabilno i suvo, ali i malo toplije vreme. Ujutro će i dalje u većini predela biti mraza, a maksimalna temperatura biće od 3°C u Negotinskoj Krajini do 11°C na zapadu Srbije, naročito u Podrinju, u Beogradu do 8°C.

Inače, pad vazdušnog pritiska koji se očekuje u utorak, biće uvod u pogoršanje vremena koje se očekuje tokom srede. U prilog tome ići će i jak jugoistočni vetar u košavskom području, koji će na jugu Banata imati olujne udare. Srbija će u sredu biti pod uticajem ciklona, koji se sa zapada Evrope premešta dalje ka centralnoj, a u sklopu njega i hladni front. Inače, ovaj ciklon danas je zahvatio zapadnu Evropu i donosi kišu, a Nemačkoj i Danskoj nove količine veoma obilnog snega, uz prave zimske temperature i veoma jak vetar.

Očekuje se oblačno, a od sredine dana očekuju se i padavine. Dakle, u sredu posle podne i uveče u većem delu Srbije padaće kiša, u brdsko-planinskim predelima sneg. Padavine će Srbiju zahvatiti sa zapada, pa se padavine upravo prvo očekuju na zapadu Srbije. U Negotinskoj Krajini očekuje se i pojava ledene kiše. Maksimalna temperatura tokom srede biće od 4 do 8°C, u Beogradu do 6°C, a u Negotinskoj Krajini do 2°C.

U noći ka četvrtku i tokom četvrtka uslova za susnežicu i sneg biće ponegde i u nižim predelima Srbije, a temperatura će se tada kretati od 0 do 3°C, u Beogradu oko 0-1°C.

Sneg će u nižim predelima biti veoma vlažan, a zbog temperatura u plusu neće se dugo ni zadržavati tamo gde se bude forimirao.

U noći između srede i četvrtka i u četvrtak kiša bi na nekoliko sati mogla i na području Beograda preći u susnežicu i sneg, a manji snežni pokrivač formirao bi se u višim delovima grada, naročito u naseljima na obodu Avale i Kosmaja.

Prema vremenskoj prognozi, tokom srede i četvrtka brdsko-planinski predeli Srbije dobiće 10 do 20 cm snega, lokalno i više, dok se u noći ka četvrtku i u četvrtak formiranje manjeg snežnog pokrivača očekuje ponegde i u nižim predelima. Maksimalna temperatura biće od 3 do 7°C, u Beogradu do 5°C.

U petak se očekuje prestanak padavina i delimično razvedravanje, pa će tokom vikenda biti suvo, a sledeće sedmice i toplije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati