Srbija

S. M.

02. 11. 2023. 05:31 2

Akva park ne mrda, ali zato se glasa za najlepše dvorište

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ovih dana je prezauzeta uručivanjem nagrada "Za najlepši ulaz" i, na primer, uređivanjem međublokovskog uređenja zelenila u Nišu, dok sada već odavno započeti akva park u Niškoj banji stoji i radovi ne odmiču. Na terenu je svega petnaestak državljana Turske, koji kao nešto kopaju.

Ovi radovi, koji predstavljaju pripremne radove, trebalo je da se završe za sto dana, jer su počeli još februara 2022. godine. Za ovu investiciju, koju je hvalila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, izdvojiće se iz budžeta grada 1,7 milijardi dinara.

Nakon više oborenih tendera, radovi su povereni konzorcijumu koji čine beogradska firma "Alex E&C" doo, "Krip inžinjering" i "Vodogradnja" iz Pukovca, koja se vezuje za predsednika Doljevca Gorana Ljubića, istaknutog naprednjačkog kadra u ovoj sredini. Podizviđač je "Vostok investments". Do sada je utrošeno, barem prema podacima sa Portala javnih nabavki, 747.209.254 dinara. 

- Još ni grubi građevinski radovi nisu završeni. Stranka slobode i pravde pita: Da li je izgradnja akva parka još jedno predizborno obećanje i da li će grad zbog ove investicije morati da podigne kredit? Upitno je i ko će raditi i kome je ovaj akva park zapravo namenjen, jer može da doživi istu sudbinu kao i onaj u Doljevcu koji se trenutno privatizuje - pitala je predsednica OO SSP Niška banja Marija Krstić.

I dok se pitanja gomilaju - odgovora nema. Za to vreme Dragana Sotirovski se na svojoj Fejsbuk stranici hvali uručivanjem nagrade za najbolje uređen ulaz u zgradi, a to liči na onu priču o svečanom probnom otvaranju pokretnih stepenica u centru Niša februara 2021. godine, koje tada jesu svečano probno otvorene, ali još uvek ne rade!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati