Srbija

[ Izvor: Mediji ]

31. 10. 2023. 16:25 15

Vlada Srbije vratila Jutku u upravu Brusa

Posle raspuštanja Skupštine opštine i ostavke predsednice opštine, Vlada Srbije je imenovala Privremeni organ Brusa u kojem će biti i bivši predsednik opštine Milutin Jeličić koji je bio osuđen za seksualno uznemiravanje Marije Lukić.

Vlada Srbije je imenovala Privremeni organ Brusa posle raspuštanja Skupštine opštine i ostavke predsednice opštine. U njemu će se ubuduće nalaziti i bivši predsednik opštine Milutin Jeličić Jutka.

Vlada je za predsednicu Privremenog organa postavila Valentinu Milosavljević, doskorašnju predsednicu opštine, koja je podnela ostavku kada i svi naprednjaci na čelu gradova i opština u kojima treba da se održe lokalni izbori.

Za članove Privremenog organa imenovani su Radovan Stajić, Dalibor Savić, Milutin Jeličić i Vojislav Milisavljević. Ovakva odluka doneta je posle odluke suda da prvog čoveka Brusa, Milutina Jeličića Jutku, osudi zbog krivičnog dela "nedozvoljene polne radnje" nad zaposlenom u Opštini Marijom Lukić.

Jeličić je bio osuđen na tri meseca zatvora za seksualno uznemiravanje bivše saradnice Marije Lukić, kojoj je duže vreme slao poruke lascivnog sadržaja.

Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je protiv Milutina Jeličića Jutke u martu 2018. godine krivičnu prijavu za seksualno uznemiravanje nekadašnje saradnice Marije Lukić. Zbog nemogućnosti održavanja regularnog suđenja pred sudom u Brusu, Vrhovni kasacioni sud je u julu 2019. godine odlučio da postupak izmesti u Kruševac.

Jeličić je sa mesta predsednika opštine smenjen u aprilu 2019. godine, upravo zbog optužbi za seksualno uznemiravanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Nosilac liste

Zoran Živković [20.05.2024.]




Video dana

Hvatanje bidermajera

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati