Srbija

S. M.

23. 10. 2023. 18:32 4

Za kotlove škola dala milione, a ne rade (FOTO)

U zgradi prokupačke Gimnazije, koja je rekonstruisana pre oko godinu dana ne rade postavljeni kotlovi za grejanje na pelet, iako su, prema našim informacijama, koštali oko 25 miliona dinara. Sadašnji direktor škole Srđan Kovačević kaže da ne zna zašto je tako, jer je nedavno stupio na dužnost. I ostalima nije jasno zašto su date tolike pare za nešto što zapravo ne funkcioniše.

Istražujući, došli smo do saznanja da nije kupljen ni ugrađen elevator za pelet, pa je gotovo nemoguće napuniti kotlove i pustiti ih u rad.

- Nadzor je odobrio da se ne kupi elevator i da to tako ostane. Doduše, prema mojim saznanjima, ta stavka je knjižena sa nula dinara - kaže osoba koja je dobro upućena u rekonstrukciju zgarde Gimnazije.

Saznali smo i to da je nadzor vršila privatna firma iz Niša, ne kako je uobičajno, Direkcija za urbanizam u Prokuplju.
- Nisu to jedine bačene pare građana Republike Srbije, ali kupiti kotlove, a ne dovesti ih u funkciju je zaista neozbiljno. Na sreću, postoji i staro grejanje, na lož ulje, pa eto, barem nešto - komentarišu građani Prokuplja.

Obnavljanje škole je krenulo juna 2020. godine i trebalo je da se završi za 300 radnih dana, ali se završetak više puta odlagao. Nakon što je završena, na prijemu, komisija je utvrdila neke nepravilnosti, pa su se i one otklanjale i konačno je krajem januara prošle godine, naravno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio obnovljenu zgradu. On je i u avgustu 2021. godine posetio Prokuplje kako bi obišao radove na rekonstrukciji Gimnazije, koji su u tom momentu kasnili dva meseca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati