Srbija

[ Izvor: Mediji ]

02. 10. 2023. 15:29 8

Ove scene posle vašara su naš veliki PORAZ (VIDEO)

Još od 1834. godine u Smederevskoj Palanci se na Krstovdan, 29. septembra, održava veliki krstovdanski vašar - jedan od najvećih vašara u Srbiji, budući da tu varoš tada poseti između 100.000 i 150.000 ljudi.

Krstovdanski vašar se u tom gradu ustalio po uredbi kneza Miloša Obrenovića. Tradicionalno, danas ima razne sadržaje: od prodaje sitnica, razmene turističkih ponuda i izložbi meda i cveća, pa do nastupa folklornih grupa.

Na Krstovdan je Ulica Stanoja Glavaša prepuna ljudi, a tezge na vašarištu koje se prostire na šest hektara prepune razne robe - od liciderskih srca i sitnica za domaćinstvo do nameštaja, jorgana, odeće… A mnogi ljudi dolaze samo da bi se zabavili na atrakcijama u luna-parku.

Ali ono što ostane kada se vašar završi jeste tuga. Gomila đubreta, kesa, papira. Jeza.

U žurbi da sklope tezge i krenu svojim kućama, prodavci ostavljaju konzerve, ostatke od hrane, kutije i kese od prodate robe. Prodavci ne skupljaju đubre za sobom a kao razlog su za opanak.rs naveli "visoku cenu zakupa, te da bi za taj novac i palanački čistači mogli da skupe za njima".

Na tvit Eko straže nizali su se komentari. Od toga da je ovo "vašar Sudnjeg dana".

"Tako je cele godine. Svakog 15. u mesecu je poljoprivredna pijaca i nema razlike u količini haosa. Ozbiljan problem za koje ljude boli patka za to već 30 godina, ali dažbine uredno ubiraju partijski poslušnici", pisao je jedan tviteraš, a drugi je imao i rešenje: "Svim prodavcima da se uzme depozit 200 evra. Nakon završetka vašara se sakuplja smeće, pa onda svi koji su sakupljali uzimaju svoj novac nazad. Ko nije - ostaje bez 200 evra. Mislite da ima nekoga ko se ne bi pojavio?"

"Što da čiste kad će dogodine opet prljati", glasi jedan komentar, drugi je dodao: "Tako je posle svakog vašara, koncerta, bilo kog skupa svuda, samo negde komunalna služba odradi svoj posao, a negde ne".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati