Srbija

[ Izvor: Mediji ]

20. 09. 2023. 21:06 1

Uhapšeni Srbin sa KiM u lošem stanju

Advokat Ljubomir Pantović saopštio je da se uhapšeni Ilija E. tereti za krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva", dodajući da se zbog lošeg zdravstvenog stanja nalazi u bolnici u Prištini.

Advokat Pantović ističe da je Iliji određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, a da će sutra biti izveden pred sudiju.

- Nakon hapšenja Ilija E. je prebačen u Prištinu. Njega Specijalno tužilaštvo Kosova tereti za krivično delo 'ratni zločin protiv civilnog stanovništva' i po nalogu Tužilaštva njemu je određeno zadržavanje od 48 sati u policijskom pritvoru. Očekujem da sutra bude izveden pred pretresnog suduju Osnovnog suda u Prištini, po zahtevu Tužilaštva da mu se odredi i sudski pritvor - kazao je Pantović za Kosovo onlajn.

Advokat je dodao da je Ilija u jako lošem zdravstvenom stanju.

- Danas ga je pregledao lekar u Prištini, i izričito naložio policiji da ga prebace u bolnicu, jer njegovo zdravstveno stanje ne dozvoljava da bude smešten u bilo kakvu pritvorsku ustanovu, pa i policijski pritvor. To je urađeno, i on je u bolnici u Prištini - istakao je advokat.

Što se tiče hapšenja Elezovića, advokat Pantović smatra da hapšenje nije bilo najprofesionalnije.

- Ne znam detalja samog hapšenja, ali mogu reći da mi je Ilija rekao da policija nije postupala sa njim grubo. Činjenica da ja kao branilac nisam mogao više sati da znam gde se on nalazi, zbog čega je uhapšen, i da nije dobio telefonski poziv, ipak govori da sve to nije proteklo po demokratskim standardima i po zakonu - zaključio je Pantović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati