Srbija

[ Izvor: Mediji ]

19. 09. 2023. 15:20 1

RHMZ: Stiže nevreme

Hitno upozorenje je objavljeno u 14.59 na sajtu RHMZ i odnosi se na intenzivne pljuskove sa grmljavinom i kratkotrajnom pojavom grada na području Podrinja i zapadne Srbije.

- Jaka konvektivna oblačnost koja se iz Bosne i Hrcegovine u zapadnoj struji premešta ka Drini i zapadnoj Srbiji usloviće u narednih sat vremena intenzivne plјuskove sa grmlјavinom i pojavom grada na području između Loznice i Bajine Bašte, kao i ponegde u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu - objavio je RHMZ kao hitno upozorenje na svom sajtu.

Upozorenje je na snazi do 16.59.

Takođe, do kraja dana važi i upozorenje za celu Srbiju, a u posebnoj meteorološkoj najavi stoji da će "posle podne u Srbiji biti nestabilno sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom koji će ponegde biti izraženiji", te da se "i na području Beograda očekuju lokalni plјuskovi sa grmlјavinom".

Srpska meteorološkinja Dušica Canić, na Tviteru je objavila i mapu koja prikazuje prognoziranu količinu padavina u naredna tri sata (od 15 do 18h).

- I Beograd. Teško je baš reći koliko i kad. Nestabilnost je velika u atmosferi, velika vlaga i izvesno da će biti grmljavine i kiše. Još nije prošlo, ide novi talas padavina sa jugozapada. Biće ovde za 2-2,5 sata - napisala je meteorološkinja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati