Srbija

Direktno.rs

18. 09. 2023. 10:16 3

Dr Vrsajkov(SSP): Kada će Grad preuzeti finansiranje obezbeđenja u školama?

Početkom nove školske godine u Novom Sadu za mnoge roditelje tema školskog obezbeđenja postaje jedna od najvažnijih, ali i najbolnijih. Tragedija u „Ribnikaru” i prevelik nivo nasilja, kako u školama, tako i u celom društvu, ojačali su uverenje novosadskih roditelja da su neophodni svi dodatni načini obezbeđenja njihove dece, a školsko obezbeđenje prema iskustvima prosvetnih radnika, dece i roditelja svakako pomaže u tome - izjavio je dr Vladimir Vrsajkov, predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Novom Sadu.

- Nažalost, problemi u plaćanju školskog obezbeđenja i neodgovarajuće sistemsko rešenje njihove uloge doveli su do toga da neke novosadske škole više nemaju školsko obezbeđenje dok su se u drugim školama, zbog loše naplate, računi za obezbeđenje povećali za 100%. Ovakva situacija, gde neka deca imaju obezbeđenje, a druga nemaju, dok neki roditelji plaćaju obezbeđenje tuđe dece - apsolutno je neodrživa.

- Stranka slobode i pravde Novi Sad zahteva od gradske vlasti da u skladu sa zakonskim ovlašćenjima hitno preuzme plaćanje školskog obezbeđenja u svim novosadskim školama. Izbori su blizu i vlast SNS u gradu broji poslednje mesece ali zato je njihova sramota što ćute o ovom problemu još veća. Ukoliko bi smanjili svoje koruptivne kombinacije i izvlačenje novca Novosađana za privatne šeme, u budžetu bi bilo dovoljno novca i za obezbeđenje školaraca.

- SSP Novi Sad obećava svojim sugrađanima da ćemo po dolasku na vlast sistemski rešiti, kako ulogu, tako i finansiranje školskog obezbeđenja, i time svakako povećati bezbednost naše dece - izjavio je dr Vladimir Vrsajkov, predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Novom Sadu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati