Srbija

Direktno.rs

09. 09. 2023. 09:57 6

Dr Grujić: Vučevićev Boske zaštićen i nakon pesničenja demonstranata

Još jedan čin nasilništva u Novom Sadu izvršen na građanskom protestu kod “Mosta Slobode” ostaće nekažnjen nakon što je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu odbilo krivičnu prijavu Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke, Pokreta slobodnih građana i Pokreta za preokret koju su u decembru 2021. godine podneli protiv Marka Bosanca Bosketa - pitala je narodna poslanica iz Stranke slobode i pravde dr Danijela Grujić zaštitnika građana.

- Sramna odluka novosadskog tužilaštva i to godinu i po dana nakon podnošenja prijave, ostaće na stubu srama o dobu nasilja koje je SNS režim generisao. Stoga tražim od Zaštitnika građana Zorana Pašalića, koji je u roku od 15 dana dužan da odgovori na ovo moje poslaničko pitanje, da se izjasni i kaže čija bi prva briga trebalo da bude zaštita osnovnih ljudskih prava građana kao u ovom slučaju, o tome da li će pokrenuti postupak kontrole rada nad Ministarstvom unutrašnjih poslova u Novom Sadu zbog osnovane sumnje u opstrukciju nakon dobijene krivične prijave protiv nasilničkog ponašanja Marka Bosanca Bosketa koji je na protestu pesnicom s leđa udario jednog od demonstranata - što je zabeleženo i kamerama.

- To što se navodi da u prikupljanju dokaza nije utvrđen identitet počinioca - i pored snimka i prisustva brojnih svedoka, pokazuje svu eroziju sistema, koji naočigled svih dokaza, štiti miljenike režima, naročito u nasilju nad građanima.

- Omiljeni mladi preduzetnik donedavnog gradonačlenika Novog Sada Miloša Vučevića, a sada ministra i predsednika cele SNS, bio je i “kum” Grada na gradskoj slavi, verovatno kao proslavljeni predvodnik uličnih batinaša. Zbog toga nikada nećemo odustati od borbe za Srbiju bez nasilja i za zemlju u kojoj će pravosuđe samo procesuirati ovakve nasilnike, umesto da odbacuje i dokazanu prijavu oštećenih građana - izjavila je narodna poslanica iz Stranke slobode i pravde dr Danijela Grujić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati