Srbija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

26. 08. 2023. 15:19 1

Umrla Sara (16) koja se hrabro borila sa leukemijom

Sara Prljinčević (16) preminula je nakon duge, teške i lavovske borbe sa leukemijom. Ovu tužnu vest saopštili su korisnici Fejsbuk grupe "Budi human licitacije".

- Avgust najgori mesec, svakog dana gubimo nekoga. Napustila nas je Sara, mir tvojoj napaćenoj porodici, daj snage da izdrže ovu bol koja ih je zadesila. Putuj tamo gde nema bola među anđelima - napisala je korisnica grupe.

Podsetimo, Sara Prljinčević (16) krenula je prošle godine u srednju školu, ali je sa školskim drugarima klupu delila samo dve sedmice. Povratak opake bolesti, akutne leukemije, zaustavio je njene tinejdžerske snove i bezbrižnu svakodnevicu, ali uprkos svemu, ova devojčica nije skidala osmeh sa lica.

Ušla je hrabro u borbu za život, kako objašnjava Sarin otac Milan, ulivajući nadu svima da će i drugi put izaći kao pobednica.

Sve je počelo 2018. godine, kada joj je prvi put ustanovljeno da boluje od leukemije.

- Posle Nove godine 2018. Sara se razbolela. Žalila se da je boli uvo. Otišli smo u dom zdravlja i rezultati krvne slike su bili očajni. Odmah smo dobili uput za Institut za majku i dete, gde su nas odmah primili. Krenulo je ispitivanje i dobili smo loše rezultate, konstatovana joj je akutna limfoblasna leukemija, veoma česta kod dece - rekao je Milan za Telegraf.rs.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati