Srbija

S. M.

03. 06. 2023. 12:37 56

Vučiću, ovo selo ti donosi 100 posto glasova, a sad pliva u vodi

Ugostiteljski objekat i kuća u vlasništvu Momira Savića iz Bublice, koja je kraj jezera u ovom selu jeste poplavljena, jer je poslednjih dana jezero prepuno vode. Savić je očajan, obraćao se svim nadležnima i niko ne želi da mu pomogne. Voda ne prestaje da raste i ovo je prvi put od kako on zna da je ovolika količina vode zabeležena u jezeru. Problem je što su do pre dva dana svi ventili na ispustu ovog jezera bili zatvoreni, kako bi se ono punilo vodom.

Selo Bublica koje je između Prokuplja i Bojnika je poznata širom javnosti po tome što su na svim izborima do sada svi meštani glasali isključivo za Aleksandra Vučića. Na poslednjim izborima bilo je 92 glasača.

- Gospodine Vučiću, evo kako izgleda mesna zajednica i njen predsednik koji su ti uvek doneli 100 posto glasova - poručio je Savić, koji je i predsednik ove mesne zajednice, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Kaže da mu je kompletno poplavljen ugostiteljski objekat na brdu kraj jezera, sve mašine koje postoje su pod vodom, kao i sav inventar. Prethodnih dana pokušavao je da namoli nadležna preduzeća da odrvnu ventile na brani koja je na jezeru Bublica, ali uzalud, svi su gluvi na te apele. Sada mu je sve uništeno.
Održavanje i obezbeđenje jezera Bublica je u rukama Javnog preduzeća vodovod iz Bojnika, a samo jezero, kao i akumulacija Brestovac, kojom se vodom snabdevaju Bojnik, Doljevac i druga okolna mesta i u okviru koje je i jezero Bublica je u nadležnosti VPC „Morava“ iz Niša, koja je deo Javnog preduzeća „Srbija vode“.

- Po ugovoru koji smo potpisali, mi samo obezbeđujemo i održavamo Bublicu i to po nalogu VPC "Morava". Pre petnaestak dana dobili smo naređenje da zatvorimo sve ventile, a u sredu sada da otvorimo evakuatorske ventile, što smo i učinili. Razumemo i znamo da gospodin Savić ima veliki problem, ali mi ne možemo ništa da uradimo na svoju ruku, već samo postupamo po naređenju - kaže direktor vodovodnog preduzeća u Bojniku Srđan Stojanović.

Dodaje da su u obavezi da svakog dana obaveštavaju VPC „Morava“ o visini vode u jezeru, što i čine.

Pokušali smo da na brojeve telefona VPC „Morava“ Niš dobijemo odgovore, ali se niko nije javljao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 56

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati