Srbija

S. M.

17. 05. 2023. 19:24 17

Građani ironično pozivaju na miting SNS, pa ih blokiraju na Fejsbuku

Nov način da se doskoči mašineriji koja od građana Srbije traži da 26. maja dođu u Beograd i podrže predsednika Srbije Aleksandra Vučića na skupu koji je on najavio, jeste i to što je sve više onih koji ironično odgovaraju na ove objave. Posebno je to vidljivo na Fejsbuku, gde su stranice lokalnih SNS-ovaca do juče bile prepune komentara građana, ali su onda administratori shvatili da je reč o ironiji, pa su uklonili komentare.

Tako su, na primer, na Fejsbuk stranici Srpska napredna stranke Prokuplje ispod objava o pozivu na miting zakazanom za 26. maj, građani ironično pisali: "Bravo! Idemo! Jedva čekam! ...", a kada su administratori shvatili da je reč o podsmehu, obrisali su komentare i blokirali te građane. Što je najčudnije, naglo se smanjio i broj lajkova objava na toj stranici, pa je sa pedesetak, koliko ih je ranije bilo u proseku, sada svega desetak po objavi.

- I ovo je jedan vid borbe protiv nametnutih i uvredljivih prisila koje vrše botovi. Sada svakodnevno pratimo objave na stranici, barem oni koji nisu blokirani i ako ništa drugo, barem ih teramo da se muče i brišu komentare - kaže osoba koja je, kao i mnogi "napala" jednu Fejsbuk stranicu SNS.

I u Nišu su zabeležene slične objave, što na privatnim profilima, što na zvaničnim SNS nalozima. Tako je i nalog gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski mesto gde građani kažu ne ovom skupu:

- Pitam za koga i protiv koga???? Je l' decu lečimo SMS porukama a narod plaćate i skupljate davajući im po 3.000 + sendvič i dve flašice vode od 0.5!

- I posle 12 dana borbe lekara u Tiršovoj za još jedan život srce male devojčice u koju je zlo pucalo je stalo. Ljudi, šta radite zapitajte se.

- A štafeta dan ranije?

Ima tu i vickastih komentara:

- Moja prva žena, stomatolog Jasmina Živković je rođena 26. maja, divna žena, verujem da će toga dana cela Srbija da slavi njen rođendan. Pridružujem se tom njenom slavlju. Neki put treba nagraditi i "malog čoveka". Živela Jasmina.

Sve u svemu, malo je lajkova na tim stranicama, mnogo manje nego što je očekivano, s obzirom na to da se sprema veliko južno putešestvije do Beograda na kojem po proceni, primera radi samo iz Prokuplja treba da bude od 2.000 do 2.500 građana, a iz Niša put metropole mora da se pokrene oko 6.000 građana. Zato su odbori u panici, sastanči se po javnim preduzećima i ustanovama, jer građani na sve načine pokušavaju da izbegnu da učestvuju u ovoj ekskurziji.

- Imam zadatak da povedem dvadeset ljudi. Gde da ih nađem, ne znam. Koga da molim, pitam, kad je i mene sramota - požalio nam se jedan SNS odbornik u prokupačkoj skupštini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati