Srbija

J. Kolar

22. 03. 2023. 19:25 14

RADE ŠTA HOĆE Kinezima voda, vazduh i zemlja Srbije

Dolaskom Aleksandra Vučića i SNS-a na vlast, počela je i najezda kineskih investitora, koji u Srbiji rade šta im se prohte, a sve uz aminovanje režima. SNS im je omogućila da grade puteve, kopaju naše rude, truju i tuku građane Srbije, eksploatišu radnike, ruše spomenike, a zauzvrat će Kina Srbiji davati nepovoljne kredite koje će otplaćivati deca naše dece. "Bratska" pogodba.

Od dolaska Ziđina u Bor građani ovog grada nemaju čist vazduh, ali imaju zagađen Pek i kineske državljane koji šutiraju naše inženjere. Istu sudbinu dobili su građani Zrenjanina i Smedereva.

Samo je SNS bila spremna da plodnu banatsku zemlju dariva Linglongu da na njoj napravi gumaru i postane najveća deponija u Evropi. Odmah po dolasku Linglonga nad Zrenjaninom su se nadvili tamni oblaci prepuni sumpor-dioksida i čađi.Kinezi su preuzeli i Železaru iz čijeg dimnjaka se često može videti prah različitih boja, koji kasnije postaje "ukras" automobila, njiva, kućnih pragova i soba građana Smedereva.

Izgleda da je Kinezima rečeno da, ako imaju fabriku, mogu da rade šta požele, sve dok vlast može da se hvali kako dovodi investitore i zapošljava radnike. Zapošljava ih da budu jeftina radna snaga za Kineze, koji mogu da zagađuju životnu sredinu, a da niko od nadležnih ne reaguje.Pored toga što ne mari puno za životnu sredinu i zdravlje građana Srbije, Kina, uz bespogovorno "da" Aleksandra Vučića i SNS, gura našu državu u dužničko ropstvo. Naime, Srbija će Kini za 20 ili 25 godina na ime potraživanja za razne kredite morati da plati preko osam milijardi dolara. To su podaci koji su predstavljeni u okviru istraživanja rađenih za kinesko investiranje širom Evrope. Kina Srbiji u kontinuitetu daje nepovoljne kredite, od kojih se kasnije realizuju sporni ugovori, koji se dodeljuju isključivo kineskim firmama po naduvanim cenama.Očito da su "braća Kinezi" shvatili da im vlast u Srbiji sve dopušta, pa bez ikakvih problema pokazuju ko je glavni. Sudeći po svemu, Srbija je postala prva kineska kolonija u Evropi. Generacije će snositi posledice ovog podaničkog i štetnog odnosa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati