Srbija

[ Izvor: Nova.rs ]

20. 03. 2023. 13:47 5

Novaković: Kriminal u NS predvode Andrej Vučić i Zvonko Veselinović

Da bi se borila protiv kriminala i korupcije ova vlast bi morala da udari na svoje istaknute članove. Organizovani kriminal je nemoguć bez učešća istaknutih državnih funkcionera. Organizovani kriminal u Novom Sadu predvode Zvonko Veselinović i Andrej Vučić - rekao je Borislav Novaković u intervjuu za Nova.rs.

Predsednik je započeo formiranje novog pokreta i krenuo u obilazak Srbije. Može li se ovo tumačiti kao priprema za izbore i očekujete li da će ih biti tokom naredne godine?

- Iskreno, očekujem naredne godine samo redovne lokalne i pokrajinske izbore. Sve ostalo je pravno i politički upitno. Ne vidim zašto bi Vučić raspisivao vanredne beogradske ili parlamentarne izbore kada mu protok vremena i nagomilani problemi nisu saveznik nego protivnik. Tokom ove godine on će se suočiti s groznom ekonomskom krizom. U ovoj godini će imati pritisak da okonča pregovore o Kosovu i Metohiji i suočiće se sa izazovom uvođenja sankcija Rusiji. Ukratko: sa inflacijom i padom životnog standarda, s kosovskim i ruskim iskušenjima, Vučić u 2024. godinu neće ući osnažen nego oslabljen. Ako istraživanja javnog mnjenja u maju 2024, kada se očekuju izbori, ne pokažu da može proknjižiti bolji rezultat od aprilskih izbora 2022. godine, zašto bi raspisivao parlamentarne izbore. Promenu na čelu vlade koje je najavio prošle godine može realizovati prostom rekonstrukcijom i izborom nove vlade. Dakle, sigurni su samo lokalni i pokrajinski izbori. U slučaju takvog raspleta, dozvolite mi malu subjektivnost, derbi se igra u Novom Sadu - dodao je Novaković za Nova.rsU Novom Sadu su se pojavili uvredljivi natpisi na pločnicima posvećeni vama i Bojanu Pajtiću. Zbog čega ste vas dvojica na udaru?

- Moram priznati da je situacija pomalo čudna. Pajtić se povukao iz politike, a ja se tek zagrevam. Sportski rečeno, moja aktivnost, pre svega na lokalu, je lako razgibavanje spram onoga što sledi u izbornoj kampanji. Iskreno, da Vučić nije podstakao i organizovao dva montirana politička procesa protiv mene, verovatno bih se povukao iz politike. Jedino što pouzdano znam je činjenica da SNS redovno radi istraživanja javnog mnjenja i fokus grupe u Novom Sadu, koja obuhvataju stavove građana o ključnim gradskim temama i naravno rejtinzima lokalnih političara i lista koje bi oni predvodili. Po mojim informacijama, poslednji njihov nalaz je da su pred gubitkom izbora u Novom Sadu. Dakle, tamo je panika, jer stoje pred ambisom poraza. I Bojan i ja bez pardona, bez tabu tema i zaštićenih ličnosti kritikujemo ovu vlast, a zašto su se okomili baš na nas, stvarno ne znam.

Neretko govorite o kriminalu i korupciji u koji su upleteni funkcioneri SNS iz Novog Sada. Međutim, niko nije procesuiran. Kako to objašnjavate?

- Da bi se borila protiv kriminala i korupcije ova vlast bi morala da udari na svoje istaknute članove. Organizovani kriminal je nemoguć bez učešća istaknutih državnih funkcionera. Organizovani kriminal u Novom Sadu predvode Zvonko Veselinović i Andrej Vučić. Mislite li da to rade bez znanja i saglasnosti Aleksandra Vučića? U svemu tome postoji zavera ćutanja i politički promiskuitet između vrhova novosadske lokalne politike, tužilaštva, BIA i javne bezbednosti. Ponavljam, vrhova tih organa i službi, koji onemogućavaju ogromnom broju profesionalaca da rade svoj posao. Novi Sad je jedini grad u državi u kom su dva poslednja načelnika policije, Milorad Šušnjić i Slobodan Malešić, završili u pritvoru, a načelnik BIA Nikola Vasiljević je sedeo bez trunke blama, moralne i profesionalne dileme u upravi fudbalskog kluba sa okorelim kriminalcem Slobodanom Milutinovićem Snajperom. Novim Sadom su uvek upravljali Novosađani. Sada imamo oktroisane i silom nametnute upravnike – Zvonka Veselinovića i Andreja Vučića. Novi Sad nikada neće oprostiti Aleksandru Vučiću činjenicu da je okupiran i zarobljen grad. Grad ključa od nezadovoljstva, jer su takvim odnosima povređeni negovo dostojanstvo i ponos. Zato sam siguran da naredni lokalni izbori donose promenu.

Verujete li da će Vučić morati na kraju da uvede sankcije Ruskoj Federaciji?

- Uz neizbežnu dozu patetike, prenemaganja i glumatanja, mislim da hoće.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati