Srbija

Direktno.rs

18. 03. 2023. 11:04 2

"Gradonačelniče Bora, čije interese zastupate?"

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, izjavio je da će u sledećih 50 godina i selo Oštrelj biti u potpunosti prekriveno jalovinom.

- Očekujemo mnogo, a plašimo se još više. Očekujemo da pre početka rudarskih radova budemo zbrinuti, jer je očigledno da ne postoji drugi način nego da se teritorija sela Oštrelj “zauzme”, zbog čega nam predstoji selidba na neko drugo mesto. Perspektiva nije dobra, neki to neće prihvatiti, ali se nadamo u pomoć države - rekli su iz radne grupe.

Irena Živković, potpredsednica Gradskog Odbora Stranke slobode i pravde u Boru, pitala je Milikića:

- Javno bih da Vas pitam, gradonačelniče, a nakon svog ovog vremena u kom ćutite na zločine nad Boranima i u kom čekate da Vam strana privatna kompanija iznese plan da li će Bor postojati ili neće:
U pomoć koje države se nadate? One iste države koja je uz RTB tiho prodala i 6.834 parcela na teritoriji grada Bora? One koja je optuživala Borane da su plaćenici i ekstremisti dok su se borili da im deca ne dišu arsen? One koja je sakrila Batutovu studiju koja kaže da svaki četvrti boluje od raka? One koja žmuri dok se upada bez dozvole i najave na imanja? One koja stopira svaki krivični postupak protiv Kineza? Ili neke druge?

- U nadi sam još uvek, gradonačelniče, da će ovu našu državu uskoro voditi oni koji neće dozvoliti da ona bude ovakva prema svojim građanima, već će zastupati njihove interese, a ne stranih investitora - izjavila je Irena Živković - SSP Bor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati