Srbija

[ Izvor: Slobodna reč ]

15. 03. 2023. 19:24 10

Rusi sa istaknutim "Z" delili vojni časopis u školi (FOTO)

Sa istaknutim belim "Z" na desnom rukavu jakne sa maskirnim motivima, Vjačeslav Vjačeslavovič Kalinin, urednik "Veteranskih vesti", glasila sa kojim sarađuje rusko Ministarstvo odbrane, delio je upravi vranjske Gimnazije i članovima đačkog parlamenta primerke ovog časopisa i fotografisao se sa njima dok su svi zajedno držali zastavu sa logotipom ovog medija, piše portal Slobodna reč.

Dok se organizatori događaja ograđuju i tvrde da ratna propaganda u obrazovnoj instituciji ikome nije bila namera, poznati vojni analitičar Aleksandar Radić kaže da je to "od Rusa i Amerikanaca očekivano", ali u ovom trenutku kada postoji rat neprimereno, jer je "zvanični stav Srbije jasan", piše Slobodna reč.

Kako se navodi, neposredno nakon slanja upita o događaju, sa Instagram profila Gimnazije objava je obrisana, a naslovna strana spornog portala promenjena.Umesto razmene literarnog sadržaja, što je, između ostalog, svrha postojanja Ruskog kutka u Gimnaziji "Bora Stanković", učenicima se ponudio časopis na čijim su naslovnim stranama tenkovi, vojnici, vatreno oružje, patriotski pokliči i ruska propaganda o invaziji na Ukrajinu, objavila je Slobodna reč.

Direktorka škole, Suzana Mišić Stanković, negirala je da je u časopisu ratna propaganda.

- Delegacija nije distribuirala vojnu propagandu, što, najblaže rečeno, nije tačno - stoji u pisanoj izjavi Mišić Stanković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Konj ulazi u bar...

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati