Srbija

Direktno.rs

15. 02. 2023. 16:01 15

Heroj sa Košara: Ne nasedajte na laži vlasti (VIDEO)

U selo Pakovraća kod Čačka meštani su organizovali protest. Na taj način su želeli da izraze svoje nezadovoljstvo zbog eksproprijacije njihovih parcela zbog izgradnje auto-puta Miloš Veliki. Okupljenima se obratio Dejan Petković iz Dučalovića, ranjeni heroj sa Košara, koji je izgubio šaku u ratu na Kosovu i Metohiji.

- Prilikom otkrivanja spomenika Tiboru Cerni sa Košara, lažov, ja ne mogu drugačije da ga nazovem, lažov predsednik (predsednik Srbije Aleksandar Vučić prim. nov.) je obećao do kraja 2017. godine da ćemo svi dobiti ordenje i spomenik. Nemojte da nasedate na priče i na laži ove vlasti ili bilo koje. Isto će i vas vrteti kao što su vrteli i nas. I pošto nas i danas vrte, iz dana u dan nas je sve manje, nemaju ljudi od čega da kupe lekove, nemaju para da se prehrane. Je l' nam taj treba, koji se presvukao iz SRS u SNS?Jesmo li svi budale ovde? Da bi došao dotični iz kolone tamo (kolone koja se napravila zbog protesta prim. nov.) i rekao da smo svi okupatori. Je l' sam ja okupator što sam dao ruku, na Košarama, dok je lažov se useljavao u stan. A nama su stanove. A nama su dodelili stanove na Košutnjaku (naselje u Čačaku prim. nov.) možete sve da proverite... kaveze, nisu to stanovi nego kavezi. I moram javno sad nešto da uradim, pa nek' me osudi ko hoće - istakao je heroj s Košara.

Petković je zatim iz zadnjeg džepa izvadio dve kartice, članske karte SNS i SPS, zgužvao ih i zatim bacio na pod.

- Ove kartice su dva najveća ološa od stranke koje postoje u našoj zemlji. Ovaj Dačić i ovaj lažov su doveli ovu zemlju... lepo je raditi puteve, lepo je sve, ali je l' treba da mi uzmeš zemlju budzašto? Za mene on nije predsednik, jer iz dana u dan nestaje jedan borac koji je dao svoju žrtvu '99, '98. godine. Pogotovu momci od 18-19 godina koji su dali svoje živote dole (na Kosovu prim. nov.). Evo javno vas molim, nemojte da odustajete od vaših zahteva. Nemojte da padnete na foru kao što smo mi pali 2017. godine na njegove fore i laži. Imate podršku od svih veterana - zaključio je on.Podsetimo, meštani sela Pakovraće kod Čačka koji su oštećeni u procesu otkupa zemljišta za gradnju auto-puta Miloš Veliki, danas su u znak protesta blokirali kružnu raskrsnicu kod isključenja sa auto-puta u tom selu.

Iako je izvršni direktor Puteva Srbije obećao porodicama koje su pogođene eksproprijacijom da će u sudskim postupcima ostvariti fer kompenzaciju – sada, zbog sabotaže nadležnih organa, ljudima se uskraćuje čak i ta mogućnost.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati