Srbija

S. M.

05. 02. 2023. 17:58 3

Protest u Nišu: Stop ubijanju životinja!

Pokret mladih Niša održao je protest na niškom Trgu kralja Milana kroz koji se zalažu za bolje uslove u prihvatilištima za napuštene životinje. Ovo okupljanje je reakcija na stravične slučajeve zlostavljanja životinja koji su u poslednjem periodu zabeleženi širom Srbije, posebno na jugu.

- Podržavamo zahtev da se novac građana namenjen prihvatilištima za to i koristi. Kao primer navodimo da se za taj novac obezbedi adekvatna hrana i nega pasa, što do sada nije bio slučaj. Smatramo da nije bila dobra ideja o izgradnji prihvatilišta u Gadžinom Hanu jer bi životinje bile daleko, čak 25 kilometara od mreže veterinara i kontrole nadležnih institucija i treba da se pronađe nova lokacija, koja je bolja - kažu u Pokretu i dodaju da očekuju od lokalne vlasti da u što skorijem roku precizira lokaciju na nivou Grada gde će biti izgrađen Azil za napuštene životinje sa kompletnom sterilizacijom.

Oni su upozorili da udomljavanje nije adekvatno rešenje ako životinja nije na sigurnom mestu.

- Smatramo da treba da znamo gde ide naš novac, odnosno novac iz budžeta predviđen za ove namene. Sama situacija u Nišu i nije katastrofalna i naše jedino prihvatiište je daleko bolje od ostalih gradova i sredina u okruženju - naglasila je Maja Mitić iz Pokreta.

Iz gradskog budžeta prošle godine odvojeno je oko devet miliona dinara za ovu namenu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati