Srbija

[ Izvor: Mediji ]

03. 02. 2023. 18:23 2

Sledi pogoršanje vremena: Od nedelje ledeni dani

U toku večeri i noći u Srbiji se očekuje jače pogoršanje vremena, uz padavine i olujni vetar. Jače naoblačenje sa kišom zahvatiće prvo severne i severoistočne predele Srbije, a tokom noći i jutra proširiće se i na ostale predele.

U brdsko-planinskim predelima očekuje se sneg, a uslova za susnežicu i vlažan sneg biće i u nižim predelima južne, jugozapadne i jugoistočne Srbije. Temperatura tokom noći kretaće se od 2 do 6°C, na jugu Srbije oko 0°C, a na planinama ispod 0°C. Prodor hladnog fronta biće propraćen veoma jakim severozapadnim vetrom, a zbog ogromne razlike u vazdušnom pritisku između istoka i zapada, očekuju se i olujni udari severozapadnog vetra. Širom Srbije očekuju se olujni udari preko 70 km/h, a u delovima Srbije biće udara i preko 90 km/h. Kako je reč o olujnom i veoma opasnom vetrom, potreban je veliki oprez, jer vetar ovih udara može da uslovi materijalnu štetu.

Vetar će u subotu duvati tokom celog dana, a najjači udari očekuju se sredinom dana.

Inače, u subotu tokom dana biće oblačno sa kišom, na jugu i na jugoiostoku Srbije sa susnežicom i snegom, dok se u brdsko-planinskim predelima očekuju obilni sneg, vejavica i snežna mećava. Maksimalna temperatura biće od 3 do 7°C, u Beogradu do 5°C. U toku dana očekuje se dalji pad temperature, pa će kiša preći u susnežicu i sneg i u nižim predelima zapadne i centralne Srbije.U predelima sa kišom očekuje se od 10 do 20 milimetara po kvadratnom metru, dok se u predelima sa snegom očekuje od 5 do 15 cm, a na planinama i preko 20 cm. Zbog olujnog vetra, u brdsko-planinskim predelima očekuju se snežni nanosi i smetovi. Kombinacija olujnog vetra i snega u brdsko-planinskim predelima može biti potencijalno opasna pojava u saobraćaju, jer može doći do nanosa, pa i do blokade saobraćaja usred neprohodnih puteva. Preporučuje se ogroman oprez i da se bez zimske opreme i lanaca ne kreće na put, naročito u južnim i jugozapadnim predelima Srbije i na planinama.

U toku večeri u severnim predelima Srbije očekuje se razvedravanje, pre svega u Vojvodini. Na severu drugog dana vikenda biće suvo i uglavnom vedro, a u ostalim predelima Srbije oblačno sa slabim snegom, uz prestanak padavina do kraja dana. Dobra vest je da će veoma jak severozapadni vetar do kraja dana biti u postepenom slabljenju.

U nedelju se u većem delu Srbije očekuje ledeni dan. Jutarnja temperatura biće od -6 do -2°C, u Beogradu do -4°C, maksimalna dnevna od -4°C Srbije do 1°C na severu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini, u Beogradu do -1°C.Početkom sledeće sedmice u Srbiji se očekuju ledeni dani, što znači da maksimalna temperatura neće prelaziti 0°C. Tokom jutra se očekuje i do -10°C, lokalno i niže, u Beogradu i ispod -5°C, a na planinama i na Pešteru biće i niže od -15°C. Biće suvo i bez padavina.

Od sredine sledeće sedmice očekuje se porast temperatura i one će preći u "plus".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati