Srbija

27. 01. 2023. 12:54 1

SSP: Drago nam je da je ministar podržao našu inicijativu o besplatnim udžbenicima

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Niš saopštio je da je ministar bez portfelja zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština, Novica Tončev, konačno podržao inicijativu SSP za dodelu besplatnih udžbenika svim učenicima u Republici Srbiji tražeći od Vlade da usvoji ovu meru.

Kako navode, za besplatne udžbenike za svu decu Srbije SSP se zalaže godinama, a stav koji je ministar izneo na sednici Saveta za rast bruto domaćeg proizvoda, da obrazovanje treba svima da bude podjednako dostupno i da se učenicima iz svih krajeva Srbije obezbede besplatni udžbenici, a ne samo deci Beograda, potvrđuje da socijalnu politiku i politiku jednakog regionalnog razvoja koju zastupa Stranka slobode i pravde kao jedini ispravan put prepoznaju svi bez obzira na političku pripadnost.

- Podsećamo da su beogradskim učenicima pored ovogodišnje mere besplatnih udžbenika, i u prethodnoj godini podeljeni besplatni tableti i internet kartice kako bi nesmetano koristili digitalne udžbenike. Naša inicijativa ima za cilj da se svoj deci u Srbiji omoguće približno jednaki uslovi obrazovanja. Ulažemo napore da se smanje socijalne razlike između razvijenog severa i izrazito nerazvijenog juga Srbije. Realizacijom naše inicijative roditelji bi bili oslobođeni troškova nabavke užbenika i drugih edukativnih pomagala, što bi imalo poseban značaj za roditelje i učenike u nerazvijenim područjima - navodi se u saopštenju.Nejednakost u životnom standardu između severa i juga Srbije ima za posledicu izrazito smanjenje broja stanovnika na jugu, što potvrđuju i rezultati nedavno završenog popisa stanovništva.

- Pozivamo premijerku Anu Brnabić i sve nadležne ministre da pomognu svoj deci Srbije i njihovim roditeljima, da ne produbljuju materijalne razlike među njima i podrže realizaciju naše inicijative. Obrazovanje je jedan od osnovnih stubova društva i njegovog razvoja, zato omogućimo svoj deci jednake uslove i mogućnosti školovanja. Deca su naša budućnost, a njihova dobrobit treba da bude naš zajednički cilj. Stranka slobode i pravde nastaviće svoju akciju sa prikupljanjem potpisa za besplatne udžbenike na niškim ulicama, te pozivamo i ministra da i sam svojim potpisom podrži ovu inicijativu - istakli su iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Niš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati