Srbija

Direktno.rs

24. 01. 2023. 14:38 1

SSP: Obezbedite besplatne udžbenike, umesto što finansirate napredne investitore

"Zbog čega Novosađani i dalje plaćaju punu cenu "besplatnog školovanja"? Zašto naprednjačka vlast nije želela ni da razmisli o besplatnim udžbenicima, iako smo to tražili još u avgustu 2021. godine? Kada će Novosađani, koji pune gradski budžet, postati "stavka" u tom budžetu?", navodi se u saopštenju novosadskog odbora Stranke slobode i pravde, koje prenosimo u celosti.

"Ova pitanja bez odgovora postavljamo dok gradska vlast planira da u tekućoj godini čak devet milijardi dinara iz našeg budžata pokloni naprednim investitorima za komunalno opremanje građevinskih lokacija. Besplatne udžbenike niko ni ne pominje...

U opremanju đaka za školu, kupovina udžbenika, veliki je udarac na kućni budžet, jer se - zavisno od izdavača - cene kreću od 7.700 za prvi, do čak 15.000 za osmi razred. Ako se uračunaju i troškovi školskog pribora, te inflacija koja svakodnevno umanjuje naše plate, jasno je da će obrazovanje uskoro postati luksuz", zaključuje se u saopštenju GrO SSP Novi Sad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati