Srbija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

22. 01. 2023. 16:24 9

Aranđelovac dao 2 miliona za koncert Zorice Brunclik?!

Pod pokroviteljstvom opštine Aranđelovac, za doček Nove godine po julijanskom kalendaru održan je dvodnevni koncert na kom su nastupali narodna pevačica Zorica Brunclik i grupa Riblja Čorba. Samo za ta dva dana na organizaciju i nastupe izvođača potrošeno je 4.442.750 dinara, odnosno približno oko 38.000 evra. Samo za koncert Zorice Brunclik izdvojeno je gotovo dva miliona dinara, što je izazvalo burne reakcije građana ove opštine čiju lokalnu vlast predvode SNS i SPS.

Najpre, Opštinsko veće u Aranđelovcu saglasilo se da se organizuje proslava dočeka Nove godine 13. januara na gradskom trgu, dok su posao pripreme i realizacije događaja preuzeli Centar za kulturu opštine Aranđelovac, Smotra umetnosti "Mermer i zvuci" i Turistička organizacija opštine Aranđelovac.

Celokupna organizacija dokumentovana je još 29. decembra 2022. godine, što se vidi iz dokumenata koji su dostupni na internetu.

Da je za stanovnike Aranđelovca proslava Nove godine bila događaj od velikog značaja, potvrđuje i to što su se u organizaciju uključile čak tri organizacije, a novogodišnja proslava upriličena je sa dva koncerta. Najpre, za doček Srpske nove godine na Trgu u Aranđelovcu pevala je Zorica Brunclik, dok je dan kasnije na scenu izašla Riblja Čorba.

Upravo je nastup narodne pevačice izazvao buru među lokalnim stanovništvom, budući da je tek naknadno otkriveno koliko je novca iz budžeta izdvojeno za njen angažman.

Prema podacima koji su dostupni, čak na fejsbuk stranicama, iz gradske kase za koncert Zorice Brunclik izdvojeno pomalo neverovatnih 1.980.000 dinara.

Samo za iznajmljivanja bine, produkciju i obezbeđenje za ovakav događaj iz gradske kase otišlo je 1.099.750 dinara, što se vidi iz Zaključka Opštinskog veća opštine Aranđelovac i što je realizovala Turistička organizacija Opštine Aranđelovac. To je zvanično potvrdio i v.d. direktora Turističke organizacije Đorđe Prokić.

Konačno, za koncert Riblje Čorbe izdvojeno je 1.363.000 dinara, što je zvaničan podatak koji je potvrdila i v.d. direktora Smotre umetnosti "Mermer i zvuci" Katarina Perović. Ukupno, za dvodnevnu organizaciju proslave Nove godine lokalna vlast potrošila je 4.442.750 dinara, odnosno gotovo 38.000 evra.

Iako doček Nove godine ne može da prođe bez velikih novčanih sredstava, građani Aranđelovca veruju da se u svemu tome preteralo.

Na Fejsbuk grupi "Aranđelovac", gde su dostupni svi dokumenti vezani za organizaciju, građani su više nego ogorčeni.

"Sramota", "Narod reaguje na ove informacije kao krava na mrtvo tele, nema nikakve reakcije", "Sve nam propada a mi se veselimo, jadan smo mi narod", "Ko vodi ovaj grad", samo su neki od komentari građana.

Bilo je i onih koji veruju da je jedan koncert bio sasvim dovoljan, a da je ostalo trebalo preusmeriti u humanitarne svrhe.

- Jedan koncert je bio dovoljan. Sem otkazivanja vatrometa i preusmeravanja novca za isti u humanitarne svrhe za lečenje dece što je za pohvalu, tako je isto moglo da se uradi sa još oko dva miliona dinara - naveo je jedan od stanovnika Aranđelovca.

I reakcije su uglavnom iste: "bruka i sramota", "narod nema 'leba, a oni se provode sa pevačima"...

Očigledno su građani Aranđelovca najviše "kivni" na lokalnu vlast na čijem je čelu Bojan Radović iz redova SNS. Upravo ova stranka sa 19 odbornika (od ukupno 41) čini okosnicu vlasti, stoga za meštane i najodgovornija jer je novac mogao biti preusmeren na daleko bitnije stvari nego što je proslava Nove godine. Pored SNS, vlast u Aranđelovcu čine SPS i Pravi put Radoslava Švabića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati