Srbija

Direktno.rs

07. 12. 2022. 12:34 1

Da li se posle zgrade Skupštine urušava i Gimnazija "Isidora Sekulić"?

Izgradnja podzemne garaže kod Skupštine AP Vojvodine već je uzela svoj danak, a da praktično nisu iskopani ni temelji. Kada je početkom novembra građevinska inspekcija zabranila korišćenje dela Skupštine, jer su oštećeni zidovi i zgrada je postala nebezbedna, bilo je logično da se obrati pažnja i na stanje drugih građevina u okolini, kao što je to Gimnazija "Isidora Sekulić". Jer razloga za brigu ima! - piše u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Novi Sad.

U saopštenju se dalje navodi:

"Školska zgrada je useljena u februaru, nakon radova na nadogradnji i rekonstrukciji svih prostorija koji su trajali dve godine. Dakle, učenici i njihovi profesori ušli su u nove prostorije gimnazije, pa iznenađuje što su danas, samo deset meseci kasnije, na više mesta u suterenu vidljive pukotine na plafonu. U istom nivou zgrade učenički toaleti zabranjeni su za upotrebu. Pored suterena, i na sali za fizičko vežbanje mogu se uočiti pukotine, a ispucali su i delovi fasade. Zabrinuti roditelji i građani obratili su nam se s fotografijama oštećenja i pitanjima o bezbednost dece i zaposlenih.Gradski odbor Stranke slobode i pravde Novi Sad zahteva od svih nadležnih službi da se oglase o "slučaju izgradnje podzemnih garaža" i odgovore na pitanje da li mogu garantovati da se sa zgradom Gimnazije "Isidora Sekulić" neće desiti "ništa strašno". Tražimo da se oformi stručna komisija koja će dati mišljenje o poreklu pukotina na zgradi škole - da li su posledica loše rekonstrukcije ili su nastale usled izgradnje podzemnih garaža. Pozivamo odgovorne da saniraju nastalu štetu i da garantuju bezbednost učenika i zaposlenih u gimnaziji", zaključuje se u saopštenju GO SSP Novi Sad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati