Srbija

Direktno.rs

22. 11. 2022. 11:26 1

Trovanje hlorom: (Ne)stručnost u praksi "Za našu decu"

"Nakon treninga u bazenima SRC "Prozivka", dvanaestoro dece i nekoliko prvotimaca Vaterpolo kluba "Spartak" je 18. novembra ove godine hospitalizovano zbog trovanja izazvanog isparenjima hlora. Prema navodima iz medija, jedno dete se i dalje nalazi na lečenju. Ostaje nam da se nadamo da nijedno od te dece neće imati trajne zdravstvene posledice zbog prekomernog izlaganja ovoj otrovnoj materiji", naveo je Robert Šebek, predsednik GrO Stranke slobode i pravde Subotica, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Gradski odbor Stranke slobode i pravde najoštrije osuđuje ćutanje uprave bazena, prvenstveno direktorice JKP "Stadion", Tamare Dimitrioski, zbog ove nemarom izazvane nesreće.

Patogeneza trovanja hlorom je hemijska trauma koja narušava vitalne funkcije tela, što bi stručnjaci koji su zaposleni u JKP "Stadion" trebalo da znaju. Udisanje hlora zna da prouzrokuje kratkotrajno zaustavljanje disanja, poremećaj srčanog rada, edem pluća, tahikardiju, kao i sekundarne infekcije u vidu pneumonije, pleuropneumonije i bronhitisa. Zbog svega gore navedenog, zahtevamo da uprava JKP "Stadion" obavesti javnost o preduzetim koracima u cilju utvrđivanja odgovornosti, kao i o načinu na koji će ubuduće biti sprečeni slični incidenti.

Takođe pozivamo tužilaštvo da utvrdi potencijalnu krivičnu odgovornost zaposlenih za nemar, pošto su se građani već žalili na preveliku količinu hlora u vodi. Naime, već duži vremenski period deca se guli koža sa ruku i stopala, i imaju iritaciju očiju i glavobolju na treninzima.

Lanac odgovornosti mora da se utvrdi i svi odgovorni moraju biti kažnjeni. Ovo je suviše ozbiljan problem da bi gradski nameštenici igrali igru kako njihov resor nije nadležan za ovaj problem.
Dame i gospodo, izabrani ste, odgovorni ste za ovaj raspad sistema koji će nas na kraju sve koštati zdravlja!

S obzirom na to da se rukovodstvo JKP "Stadion" ni četvrti dan nakon ovog nemilog događaja ne oglašava, gradski odbor SSP Subotica zahteva momentalnu ostavku direktorice Tamare Dimitrioski", zaključio je Robert Šebek, predsednik subotičkog odbora Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati