Srbija

Direktno.rs

22. 11. 2022. 11:02 4

SSP Rača: Obezbediti zaposlenima u Juri bezbedan prevoz do radnog mesta

"Juče se dogodila saobraćajna nezgoda kada je autobus koji je u drugu smenu vozio zaposlene "Yura corporation" iz Rače sleteo sa puta. Na sreću, tragedija je izbegnuta, ali je povređeno 18 zaposlenih", naveo je predsednik OO Stranke slobode i pravde Rača Nenad Ivanović, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Ovo nije prvi put da se dešava ovakav incident. U julu se zapalio autobus koji je prevozio zaposlene ove kompanije. Uz to, autobusi koji prevoze zaposlene su u jako lošem stanju i redovno se kvare, a njima upravljaju penzioneri koji su prisiljeni da se dodatno snalaze za novac zbog malih penzija.

Zaposleni u "Yura corporation" rade za minimalac, jedva sastavljaju kraj sa krajem, a loše organizovan prevoz predstavlja im dodatni problem, jer posle ovakvih saobraćajnih incidenata dolaze i odlaze na posao sa strahom. Za to vreme vršioci vlasti u lokalnoj samoupravi ćute.

Da podsetimo da je država dodelila subvencije ovoj kompaniji u iznosu od 4, 5 hiljada evra po zaposlenom, tako da ima obavezu da ispita ceo ovaj slučaj sa prevozom, jer su se za par meseci dogodila dva saobraćajna incidenta u kojima pukom srećom niko nije nastradao.

OO Stranke slobode i pravde Rača osuđuje nesavesnost kompanije "Yura corporation" prema zaposlenima i postavlja pitanje kada će zaposleni imati bezbedan prevoz, dostojan čoveka.
Takođe, osuđujemo lokalnu samoupravu zbog nereagovanja povodom ovog incidenta i pozivamo državne organe da ispitaju ovaj slučaj i da zaposlenima u "Yura corporation" obezbede adekvatan prevoz kako bi bezbedno dolazili i odlazili sa svog radnog mesta", zaključio je Nenad Ivanović, predsednik OO Stranke slobode i pravde Rača.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati