Srbija

S. M.

16. 11. 2022. 12:21 1

"Gerilci" na jugu Srbije TRN U OKU lokalnih vlasti!

Zbog sve većih anomalija u minimalnim životnim potrebama i nemogućnosti da se srede osnovne infrastrukturne kategorije, u gradovima na jugu Srbije pojavili su se "gerilci". Oni anonimno, svaka grupa za sebe snimaju kritične pojave u sredinama u kojima žive i ukazuju na probleme. Prvo je Niš dobio svoje gerilce, zatim Leskovac, a odnedavno i Prokuplje.

Kroz performanse ukazuju na one najsitnije probleme sa kojima se građani suočavaju, a koje ne žele da srede predstavnici lokalnih vlasti. Tu su na primer, kako pokazuje najnoviji performans niške gerile, kablovi za električnu energiju, telefon, ili internet, koji vise na sve strane i ugrožavaju živote građana. Na njih su u Vizantijskom bulevaru gerilci okačili veš i suše ga.Leskovačke gerilce zabrinjava neobezbeđeno dečije igralište u Ohridskom naselju, a prokupački se pitaju zašto javna česma kod Osnovne šole Nikodije Stojanović Tatko već decenijama ne radi.Česta tema ovih grupa su nezavršeni građevinski projekti, pa je tako rekonstrukcija mosta kod niške Tvrđave ponela titulu Ginisovog rekorda za najdužu rekonstrukciju mosta na svetu, koja je trajala 222 dana do proglašenja, a i kasnije. Leskovački gerilci su dodelili Ginisa i rekonstrukciji trga u centru Leskovca, koji nije završen ni posle 1.070 dana od početka rekonstrukcije.

Ma koliko se činilo, tek ovi anonimni entuzijasti, kako su nam i potvrdili imaju za cilj da skrenu pažnju javnosti na sve traljave poslove lokalne vlasti i na činjenisu da se u ovim sredinama samo prividnonešto radi, a da sve puca po svim šavovima.Na žalost, kako kažu, materijala je svakoga dana sve više i čak i najveći optimisti polako prelaze upesimiste, pošto nemaju za koju svetlu tačku da se uhvate.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati