Srbija

Direktno.rs

07. 11. 2022. 16:05 2

SSP: Bez odgovora gradskih čelnika za pomoć poljoprivrednicima

"SSP Zrenjanin je krajem avgusta poslala zahtev lokalnoj vlasti za pomoć poljoprivrednim proizvodjačima na teritoriji grada zbog ekstremnog nedostatka padavina. Nedostatak padavina je doprineo smanjenju prinosa i do 75%. Kako bi poljoprivrednicima olakšali situaciju, SSP Zrenjanin zahteva da se umanji zakup za drzavno poljoprivredno zemljište i da se oslobode plaćanja takse za navodnjavanje i odvodnjavanje", navodi se u saopštenju zrenjaninskog odbora Stranke slobode i pravde, koje prenosimo u celosti.

"Lokalna vlast na čelu sa gradonačelnikom Simom Salapurom je ostala nema na naše zahteve i tako pomoć poljoprivrednicima izostala.

Iz tog razloga tražimo odgovore na sledeća pitanja:

- Ako se već plaćaju takse za navodnjavanje i odvodnjavanje, zašto su svi kanali prazni?

- Zašto crpne stanice ne rade?

- Da li i tajkuni kojima ste poklonili državnu zemlju i koji obradjuju 10.000 hektara i više plaćaju takse za navodnjavanje i odvodnjavanje?

Sav novac koji se daje poljoprivrednicima kao subvencija je upravo i uzet od njih, kroz poreze, akcize i zakup državne zemlje. Ni država, ni pokrajina, ni lokalna samouprava ne upumpavaju dodatni novac za poljoprivredu. Jer da to rade, budžet za agrar bi bio bar duplo veći.

Prihod u gradskom budžetu od zakupa poljoprivrednog zemljišta je 132 miliona, a planirana sredstva za poljoprivredu su pola od toga, tačno 62 miliona dinara. A gde su prihodi od poreza, akciza…?

Važno je da poljoprivrednici dobiju podršku na vreme, da se obezbedi stabilnost u proizvodnji i snabdevanju, jer sutra kada kriza eskalira nas neće spašavati od gladi stranačka pešadija vladajuće stranke naoružana motkama, već ti isti paori o kojima razmišljate samo pred izbore uz obećanje blagostanja.

SSP Zrenjanin zahteva od gradskih vlasti da suzbije koruptivno rasipanje javnog novca, da preispita svoje budžetske prioritete i tako obezbedi finansiranje dodatnih mera podrške poljoprivrednicima, mešetarenje sa toliko značajnim resursom, za ishranu stanovnika mora da prestane", zaključuje se u saopštenju zrenjaninskog odbora Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati