Srbija

S. M.

04. 11. 2022. 18:28 14

Umesto bolnice ili preduzeća, gradonačelnik i načelnik otvorili prodavnicu!

Kao epohalni događaj u Prokuplju, načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković i gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović otvorili su Lidl u Prokuplju. Oni su u svečanoj atmosferi presekli vrpcu, doduše, naopako, leđima okrenuti ka ulici, a ne ka ulazu u ovaj objekat i o tom događaju je napisan opširan tekst na zvaničnom sajtu Grada Prokuplja. Tako je jedna prodavnica postala njihova zasluga, uz obećanje da će se otvoriti još neki trgovinski lanci u nekom budućem vremenu.

I dok svi mnogo puta najavljivani projekti, koji su od velikog značaja za građane Prokuplja ne mrdaju, dok se preduzeća gase, infrastruktura propada, a odavno započeta industrijska zona stoji kao betonirani poligon, "bi Lidl"!

- Izuzetno sam srećan što sam imao čast da u našem gradu otvorim još jedan u Srbiji objekat "Lidl" Kompanije, 65. po redu. U ime svih građana želim da izrazim zahvalnost nemačkoj kompaniji koja je Prokuplјe prepoznala kao pravo mesto za investiranje i omogućila građanima celog Topličkog okruga da kupuju kvalitetne proizvode po povolјnim cenama- kazao je gradonačelnik Prokuplјa Milan Aranđelović, a preneo sajt grada.
- Danas je veliki dan ne samo za građane Prokuplјa, već za čitav toplički kraj. Građani će moći da kupuju po povolјnim uslovima kvalitetne proizvode, a pored toga dolaskom "Lidla", u Prokuplјu je 35 lјudi dobilo zaposlenje - dodao je načelnik Topličkog okruga Zlatan Milјković, a preneo sajt grada. I tako oni otvoriše prodavnicu, jer već godinama nisu presekli nijednu vrpcu.

- Dakle, vrhunac privredne aktivnosti ove vlasti je otvaranje prodavnice. Uz to, nekorektno je prema prokupačkim trgovinskim lancima da se favorizuje jedan brend i prodavnica, a to su svojim prisustvom učinili upravo načelnik okruga Miljković i gradonačelnik Prokuplja Aranđelović. Pitam se da li je otvoreno bilo koje novo preduzeće u industrijskoj zoni? Nije i dok sve stoji, oni se ponose otvaranjem prodavnice - kaže predsednik GrO Stranke slobode i pravde u Prokuplju Milomir Andrić.

Nije na odmet pomenuti da tik uz ovu prodavnicu, već godinama pokušava da se izgradi nova pijaca, ali se sa radovima kasni. Kraj nje je i novo obdanište za koje se ne zna kada će se završiti. Do pijace i obdaništa, o čemu je Direktno.rs već pisalo, fekalije od zapušene kanalizacione mreže napravile su ogromno jezero koje ugrožava zdravlje građana koji žive u okruženju, a samim tim i sve ove objekte. I sve to stoji, kao i radovi na novoj bolnici koja je trebalo da bude završena u 2020. godini ili koji mesec kasnije, a nije krenula ni druga faza istih.
Zanimljivo je podsetiti da je pre desetak godina tada predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović na isti način otvorio i kinesku prodavnicu na Velikoj pijaci u Prokuplju I naglasio da je to veliki dan za ovu sredinu!

Ako se prisetimo ranijih naprednjačkih otvaranja po drugim gradovima, kao što su autobusko stajalište, javni toalet i pokretne stepenice u Nišu od strane gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, ili svečano otvaranje nezavršenog trga i benzinske pumpe od strane gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, Prokupčani prate komšije i ozbiljno su im se približili u trci za najbesmislenije presecanje vrpce.

Moraju se i razumeti, jer se zna ko otvara megalomanske projekte, a njima ostaju mrvice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati