Srbija

Direktno.rs

03. 10. 2022. 20:35 0

Samopromocija Nenada Ivaniševića ne poznaje moralne granice

"Među dobitnicama nagrade "Jaka žena", koje su dodeljene na nedavno održanoj konferenciji na Paliću, našle su se i dve Subotičanke - Nina Mandić i Suzana Skenderović. Srdačno čestitamo našim sugrađankama koje su svojom marljivošću i požrtvovanošću zaista zaslužile ovo priznanje", navodi se u saopštenju Ženske mreže Stranke slobode i pravde Subotica, koje prenosimo u celosti.

"Sagledavajući listu dobitnica ove nagrade, Ženska mreža Stranke slobode i pravde Subotica postavlja pitanje: šta traži među njima Jovana Jeremić, voditeljka televizije Pink?! 

Pokrajinski sekretar, dr Nenad Ivanišević, izjavio je da je prepoznao značaj ovakve i srodnih manifestacija, posebno sa aspekta odavanja pošte, javnog isticanja potrebe za osnaživanjem žena i rezultata takvog pristupa, kako bi se i same žene odvažile da pokreću inicijative i nove biznise, a sve u cilju ostvarenja svojih želja i ambicija. Smatramo da je veoma upitno da li je Ivanišević sve navedeno zaista prepoznao!

Uzimajući u obzir da vlast uz pomoć televizija poput Pinka i Hepija, i tabloida poput Informera, već dugi niz godina dezinformiše narod i time dovodi do nacionalnog zaglupljivanja, zahtevamo od pokrajinskog sekretara da obrazloži javnosti na osnovu kojih kriterijuma je Jovana Jeremić među laureatima priznanja "Jaka žena"?! 

Da li je voditeljka Pinka dobila to priznanje zato što redovno ugošćava u svojim emisijama osobe poput D. J. Vučićevića, koji "eksluzivno" nipodaštava sve žrtve silovanja, objavljujući intervju sa silovateljem-zločincem, uz ekstra dodatak sa uputstvom "Kako žena treba da se ponaša dok je siluju da ne bi dobila dodatne udarce?", ili poput Dragoslava Bokana koji napada i omalovažava ženu zbog nacionalne pripadnosti? 

Da li je Jovana Jeremić dobila ovo priznanje jer je u suprotnosti sa pravilima profesionalnog i etičkog novinarstva, u svojim emisijama dala prostor pojedincima da šire mržnju, nepoštovanje i omalovažavanje drugih ljudskih bića? Na koji način je ona doprinela jačanju položaja žena - možda time što je muško-ženske odnose svela na robno-novčanu razmenu?!

Ženska mreža Stranke slobode i pravde Subotica smatra da naše sugrađanke nisu zaslužile da ih stave u isti koš sa Jovanom Jeremić, koja u svojim javnim nastupima šalje poruku mladim devojkama da iskoriste svoje partnere i majčinstvo za sticanje skupih automobila, stanova i nakita: "Kada rodiš dete muškarcu, dužan je da ti kupi roleks, stan u centru Beograda i najnoviji automobil"", zaključuje se u saopštenju Ženske mreže subotičkog odbora Stranke slobode i pravde. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati