Srbija

Direktno.rs

03. 10. 2022. 12:03 5

Dok građani zavrću sijalice, Grad Novi Sad kupuje dekorativnu rasvetu

U jeku energetske krize i svakodnevnih apela na građane da štede struju, dva verska objekta u Novom Sadu dobiće dekorativno osvetljenje - stoji u saopštenja Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Novi Sad.

Dalje se navodi:

Naime, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, 24. septembra raspisala je javni poziv za ugradnju dekorativnog osvetljenja na Uspensku crkvu i crkvu na Novom naselju, a procenjena vrednost radova je 48,4 miliona dinara i to bez PDV-a. U energetskoj situaciji u kojoj se nalazi naša zemlja, ovakva investicija u bilo kom gradu, pa i Novom Sadu izaziva nevericu.

Nadležni savetuju da zavrćemo sijalice i da se na javnim objektima gasi dekorativna rasveta, te su građani prilično zabrinuti da li će u mesecima koji dolaze imati struje i grejanja u svojim domaćinstvima. U prodavnicama se užurbano kupuju mali plinski gorionici, razne lampe na baterije, a porodice koje očekuju prinove u zimskim mesecima i imaju malu decu, neretko kupuju i agregate.
Odluka Gradske vlasti da u ovakvom trenutku uloži poprilična sredstva u ovakvu investiciju, predstavlja na neki način izrugivanje sopstvenim građanima i budžetu koji oni pune. Stranka slobode i pravde traži od gradskih vlasti da ovaj novac bude preusmeren za pomoć najugroženijim građanima koji zbog inflacije svojim porodicama više ne mogu da priušte ni osnovne životne namirnice - stoji u saopštenja Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Novi Sad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati