Srbija

Direktno.rs

01. 10. 2022. 11:21 1

SSP: Bahatost gradonačelnika na štetu Zaječaraca

Na sednici Skupštine Grada Zaječara održanoj 20. septembra, razmatran je čitav niz pitanja vezanih za finansijsko stanje učesnika u izvršenju budžeta za 2021. godinu. Činjenicu da je Grad Zaječar u veoma teškoj situaciji na koju smo upozoravali unazad već godinu dana, potkrepljuju nalazi revizorskih kuća o poslovanju najvažnijih javnih preduzeća u opštini - stoji u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Zaječar.

Dalje se navodi:

Razlozi za takvo stanje leže u činjenici da se već nekoliko godina sva preduzeća nalaze u v.d. statusu i da niko ne preduzima ništa da se nagomilani problemi reše.

Jedna od tačaka dnevnog reda bio je i izbor direktora JKP Vodovod. Posle par godina komisija za izbor direktora je predložila kandidata, posle zakonski provedenog konkursa. Predlog upućen Gradskom veću i Skupštini na usvajanje, ali je na žalost politička i lična nepodobnost kandidata dovela do toga da se i taj predlog odbije od strane vladajuće većine SNS,SPS i JS.

Još jednom je aktuelni Gradonačelnik pokazao svoju moć i bahatost, odbijajući da prihvati svaku moguću promenu koja nije u skladu sa njegovim načinom vladanja.

Upravo to ponašanje je i dovelo do toga da je i ove godine ustanovljen gubitak (prema revizorskim izveštajima) u poslovanju gotovo svih javnih preduzeća:

1.JKSP Zaječar - gubitak 109.000.000,00 din.
2.JKP Vodovod - gubitak 79.900.000,00 dinara.
3.JKP Parkiranje projektovanje i nadzor - gubitak 6.700.000,00 dinara.
4 JKP Higijena - 700.000,00 dinara.

Ukazujemo i na veoma upitno poslovanje Apotekarske ustanove Zaječar, za koju već više od godinu dana nema revizorskog nalaza o poslovanju, a da se u njihovom izveštaju vidi da je pod stavkom zalihe prikazana finansijska vrednost od 260.000.000,00 dinara, što predstavlja gotovo četvoromesečnu potrošnju, te postavljamo razumno pitanje zbog čega se prave ovolike zalihe i kakva je njihova stvarna vrednost.

GrO SSP nema svoje odbornike u Skupštini Grada, pa nismo bili u mogućnosti da reagujemo na sve ove probleme, međutim smatramo da je ovakvo ponašanje vladajuće garniture pogubno i da ne čudi što je veliki broj ljudi napustilo grad u poslednjih nekoliko godina u potrazi za boljim životom. Istočna Srbija i Timočka Krajina su dugo već na marginama interesovanja vladajućih stranaka.To se vidi i po nedovoljnim investicijama, slaboj infrastrukturnoj mreži i malom privatnom preduzetništvu.

GrO SSP smatra da regioni koji su bogati rudnim i vodnim resursima, lekovitim banjama, jezerima, arheološkim nalazištima, kvalitetnim poljoprivrednim zemljištem, ne smeju da budu gubitnici i oblasti sa najnižim priraštajem stanovništva u državi.

Pozivamo stanovnike našeg grada da dobro razmisle kome planiraju da daju svoj glas na narednim izborima. GrO SSP Zaječar će i dalje nastojati da svi građani budu redovno obavešteni o načinu trošenja njihovih sredstava od strane ove vlasti - stoji na kraju saopštenja Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Zaječar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati