Srbija

Direktno.rs

26. 09. 2022. 14:33 7

SSP Kragujevac: Dašiću, koliko koštaju klupe?

- Tokom oktobra meseca 2021. godine gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa svojim saradnicima je pompezno najavio ulaganje od 30 miliona dinara u sređivanje kompleksa Šumaričkog jezera. Nakon skoro godinu dana od tad, ispostavilo se da je to bilo samo još jedno obećanje koje nije ispunjeno - piše u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Kragujevac.

"Umesto najavljenog realizovan je znatno skromniji projekat, a mobilijar koji je ugrađen plaćen je 12.000.000 dinara, a građanima je u petak 23. septembra predat na upotrebu.

Na levoj strani obale, a ne na desnoj kako kažu predstavnici grada, postavljeno je oko 40 klupa, par ljuljaški, klackalice, dečiji mobilijar, kante, klupe i stolovi obloženi drvetom, sve u vrednosti od 12.000.000 dinara. Mi iz Stranke slobode i pravde smatramo da je tržišna vrednost izvedenih radova i postavljenog mobilijara daleko manja od iznosa koji je plaćen.

Kao primer navodimo parkovske klupe, kojih je na jezeru postavljeno tri vrste, ugrađeno ih je oko 40, a njihova prosečna vrednost na tržištu se kreće u zavisnosti od tipa od 100-250 eura. Možemo da zaključimo da je za klupe, koje su najzastupljenije, plaćeno najviše oko 6000 eura odnosno oko 720.000 dinara. Na osnovu analize svih stavki koje se nalaze u specifikaciji smatramo da je ovaj projekat mogao biti znatno manje plaćen, a da se u vremenu krize mora odgovorniji odnositi prema gradskom budžetu.

Kako je ovo još jedan projekat u nizu  čija je vrednost daleko iznad realne, Gradski odbor Stranke slobode i pravde zahteva da se objave cene svih pozicija iz ponude.

Gradonačelniče Dašiću, da li zaista sve urađeno košta 12.000.000 dinara?", pitaju se iz Gradskog odbora SSP Kragujevac

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati