Srbija

Direktno.rs

26. 09. 2022. 13:36 3

SSP Niš: Šta je Baboviću važnije - građani ili partija?

Pre tačno nedelju dana objavljen je snimak razgovora načelnika Nišavskog okruga Petra Babovića sa članom školskog odbora OŠ “Dušan Radović” gde je u toku konkurs za izbor direktora. Na snimku se jasno čuje načelnik Okruga kako, pozivajući se na funkciju i ingerencije koje nema, vrši pritisak na člana školskog odbora.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Niš postavio je pitanje odakle ingerencije načelniku Okruga da se bavi prosvetom, pozvao je tužilaštvo, ali do danas odgovor nije stigao.

"Zato pitamo ponovo: Da li je načelnik Nišavskog okruga Petar Babović na partijskom zadatku u Crnoj Gori gde, sa ostalim niškim naprednjacima, “pomaže” partnerima u kampanji za lokalne izbore u Budvi koji bi trebalo da se održe 23.10.2022. godine? Da li su sa njim i većnik Miroslav Đokić, radnik JKP “Vodovoda” Dušan Mihajlović, radnica JKP “Tržnica” Olivera Đorđević, radnica JKP “Parking servis” Jelena Denić? Šta je Baboviću važnije - građani od kojih prima platu ili partija od koje dobija ingerencije?

Podsećamo na aferu koja se desila 2021. godine kada je osam niških naprednjaka proterano iz Crne Gore zbog učestvovanja u izbornoj kampanji. Podsećamo i da se neka imena tada proteranih naprednjaka sada ponovo javljaju. Takođe smo uputili zahteve za pristup informacijama od javnog značaja gradonačelnici Niša i direktorima JKP “Vodovod”, JKP “Parking servis” i JKP “Tržnica” s pitanjem da li su njihovi zaposleni odsustvovali s posla u periodu od 19.9. do 23.9.2022. godine i po kom osnovu. Očekujemo odgovore od nadležnih, a pre svega od načelnika Nišavskog okruga Babovića da objasni građanima od kojih prima platu na kakve se to ingerencije poziva, ko mu je dao te ingerencije, jer zakon nije, i dokle sežu njegove ingerencije, a ne da se meša u unutrašnje stvari druge države. Očekujemo i reakciju tužilaštva, ministra prosvete Branka Ružića i ministarke za lokalnu samoupravu Marije Obradović. Petar Babović je od niške prosvete napravio kriminalnu delatnost, mora pod hitno da se razreši funkcije i da bude predmet istrage", saopštio je Gradski odbor SSP Niš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati