Srbija

Direktno.rs [ Izvor: RTS ]

20. 09. 2022. 20:40 1

Kakvo nas vreme čeka: Sreda najhladniji dan

Prosečne temperature koje su zabeležene poslednjih nekoliko dana karakteristične su za drugu polovinu oktobra, navodi za RTS meteorolog Nedeljko Todorović. Ukazuje da petka očekuje promenljivo i nestabilno vreme i pad temperature. Najavljuje i da ćemo do kraja septembra imati nekoliko toplih, sunčanih dana sa maksimalnom temperaturom do 24 stepena, ali, kako kaže, jutra i noći će biti prilično hladne.

Nedeljko Todorović je rekao da smo završili sa pravim letnjim temperaturama.

- Mesec dana unapred dogodilo se zahlađenje. Prosečne temperature poslednjih nekoliko dana karakteristične su za drugu polovinu oktobra - kaže Todorović.

Napomenuo je da nas u sredu očekuje najhladniji dan u ovom talasu koji je počeo u subotu.

- S tim da bi se hladno vreme zadržalo sve do petka, minimalne temperature bile bi 10 ili koji stepen ispod, na periferiji grada čak i stepen, dva niže nego u centru grada, što je sasvim uobičajno, a dnevne bi bile 16, 17 stepeni sa tim da bi od subote bio blagi porast temperature - kaže Todorović.

Najavljuje i da ćemo do kraja septembra imati nekoliko toplih, sunčanih dana sa maksimalnom temperaturom od 23 i 24 stepena, ali, kako kaže, jutra i noći će biti prilično hladne.

- Od subote pa do utorka očekuje nas blagi porast temperature koja će se kretati oko 24 stepena, a zatim sledi pad temperature, naoblačenje sa malo kiše. Poslednjih dana septembra opet bi maksimalna temperatura bila ispod 20 stepeni. A početkom oktobra najverovatnije nas opet čeka blagi porast temperature, sa srednjom temperaturom od 15 stepeni - najavio je Todorović.

Komentarišući smenu kiše, sunca i oblaka u jednom satu objašnjava da su to uobičajne pojave za ovo doba godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati