Srbija

S. M.

14. 09. 2022. 20:00 2

Fontana radila NEDELJU dana, pa se pokvarila

Iako je fontana na nezavršenom gradskom trgu u Leskovcu radila svega nedelju dana, pa je došlo do "neplaniranih havarija" i ona se popravlja, ovaj grad dobiće još najmanje jednu, ali znatno skuplju fontanu. Već je raspisana javna nabavka za rekonstrukciju fontane u leskovačkom naselju Dubočica po kojoj će ovi radovi koštati 32.000 evra. To je duplo više para nego što košta nesrećna fontana na trgu.

O tome je još u junu ove godine govorio i sam gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je tada kazao u svom obraćanju da je plan da se sagrade dve fontane i to u Spomen parku, ukoliko to Zavod za zaštitu spomenika odobri i u parku pored gradskog stadiona. Obe će koštati po 60 miliona dinara.

- Ako hoćete da nešto bude raskošno, onda ne može da vas košta kao ova 15 miliona, nego po 60! Znate, koliko para toliko i muzike - objasnio je tada građanima gradonačelnik Cvetanović.Šta će biti sa tim njegovim planom, za sada nije poznato, kao ni da li će iko odgovarati za to što ne radi fontana u centru, niti da li će ikada više proraditi. Izvesno je jedino da će u naselju Dubočica postojeći park da se preuredi, skine stara i napravi nova fontana. Napraviće se plato sa prilaznim stazama.

- Dok građani ne mogu da kupe mleko i šečer gradonačelnik se razmeće parama Leskovčana najavljujući velelepne fontane po gradu. Za fontane ima i želi dok godinama odbija osnivanje Fonda za lečenje dece obolele od raka i retkih bolesti u inostranstvu. Krajnje je vreme da na vlast dođu ljudi kojima su bitni problemi i stvarne potrebe građana, a ne proizvođači behaton ploča - komentariše nove fontane predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Leskovcu Jelena Spirić.Uporna izgradnja fontana po gradovima u Srbiji počela je sa fontanom na Slaviji, a onda se kao zaraza proširila na sve gradove. I Niš je dobio jednu, ali je i ona radila vrlo kratko, pa se pokvarila. Za to je gradonačelnica NIša Dragana Sotirovski optužila oldtajmere koji su prešli preko nje, ali se ispostavilo da se zapušila od prljavštine. Dodatno je plaćeno sedam i po miliona dinara za popravku, koju izvodi doljevačka firma "SIM PUK gradnja" i radovi na popravci su počeli poslednje nedelje jula, ali još nisu završeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati