Srbija

[ Izvor: Južne vesti ]

16. 06. 2022. 06:00 14

Gradonačelnica Niša pijačarima naplatila 33 takse

"Imam tri tezge na Tvrđavskoj pijaci i prekršajni nalog" - kaže Nišlija nakon što je na svom kombiju video obaveštenje zbog nepropisnog parkiranja. Ističe da prodavce niko nije obavestio da je od juče zabranjeno parkiranje kod Tvrđave za teretna vozila, pa smatra da su i oni koji redovno plaćaju tezge oštećeni zbog kontrolisanja vanpijačnih prodavaca.

Kontrole vanpijačne prodaje, zbog koje su prodavci sa Kvantaške pijace u Nišu tri dana blokirali put ka Niškoj Banji, nastavljene su i sinoć. Dok su prvog dana nadležni parkirane kombije sa robom upućivali na Kvantašku pijacu, drugi dan je protekao uz prekršajne naloge za parkiranje i to i onima koji plaćaju tezge na Tvrđavskoj pijaci.

- Svima nama je dostavljen nalog, postavili su juče popodne znak zabrane parkiranja za teretna vozila od 12 do 7 sati ujutru kod Tvrđavske pijace. Niti smo bili obavešteni, ništa. Ja sam sinoć ostavio vozilo i otišao sam da spavam, jer imam tri trezge na Tvrđavskoj pijaci baš tu gde je ostavljeno vozilo. Ispada da je u sklopu ove akcije, ja ne prodajem van pijace - kaže jedan od prodavaca.

U obaveštenju piše da je potrebno da preuzme prekršajni nalog u komunalnoj miliciji, jer ga nisu zatekli na licu mesta.

- Moram da se javim, šta da radim, velika je verovatnoća da se ide na sudsko odlučivanje - navodi Nišlija, pišu Južne vesti.

Gde sada mogu da se parkiraju prodavci koji plaćaju tezge, kao i da li na ovaj način kontrola vanpijačne prodaje šteti i onima koji se time ne bave još nema odgovoara iz Uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, kao ni iz JKP "Tržnica".

Podsetimo, prodavci sa Kvantaške pijace u Nišu blokirali su put ka Niškoj Banji tri dana zaredom, sa zahtevom da nadležni suzbiju vanpijačnu prodaju u gradu.

Sastanak sa gradonačelnicom imali su prekjuče, a nakon njega najavljene su pojačane akcije kontrole.

Kontrolu je u zoru počela gradonačelnica Dragana Sotirovski zajedno sa direktorom JKP “Tržnica” i inspekcijama, obilazila je Tvrđavsku pijacu i okolne ulice, a umesto kazni naplatili su 33 takse.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati