Srbija

[ Izvor: Mediji ]

03. 06. 2022. 15:11 2

Luna park u Inđiji kao horor film (FOTO)

Prethodnih dana na društvenim mrežama deljene su fotografije koje navodno prikazuju zabavni park u Inđiji, a koji se, kako se navodi, nalazi u neposrednoj blizini nekadašnje "Krznare".

Na Fejsbuk stranici pokreta GrađanIN podeljena je fotografija iz zabavnog parka, uz komentar: "Nije ovo kadar iz nekog horor filma. Ovo je luna park u centru Inđije."

Ubrzo se oglasila i Opština Inđija, navodeći da ih niko nije kontaktirao za lokaciju postavljanja zabavnog parka.

- Zabavni sadržaji su postavljeni na privatnoj parceli za koje nisu potrebne niti tražene dozvole. Opštinska inspekcija nema zakonskih ovlašćenja da na privatnoj parceli zabrani rad koji ne krši nijednu komunalnu uredbu ili zakon", naveli su u opštini, dodajući da čine sve da se aktuelna situacija reši u korist bezbednosti dece i ostalih posetilaca.

Ipak, "prebacili" su da "korišćenje dece u političke svrhe u cilju sticanja jeftinih političkih poena predstavlja najniži poriv pojedinaca i grupa kojih kao društvo treba da se stidimo".

Ubrzo je, prenosi 021 stigla odluka inspekcije Ministarstva za rad, koja je privremeno zabranila rad zabavnog parka.

- Institucije Opštine Inđija su reagovale i prijavile problem nadležnim republičkim organima, koji su izašli na lice mesta i donele zaključak o zabrani rad. Državne institucije rade svoj posao, ali ne objavljuju na društvenim mrežama svaki potez koji preduzmu. S obzirom na reakciju javnosti i nemoralno korišćenje dece u političke svrhe određenih političkih aktera, obaveštavamo javnost da institucije rade svoj posao i moraju da znaju da je interes građana na prvom mestu - navodi se u saopštenju Opštine Inđije.

Priča o zabavnom parku se nastavila, pa se Pokret GrađanIN zapitao i kako to da zabavni park koji u Inđiju dolazi dugi niz godina, odjednom ne dobija dozvolu za lokaciju na kojoj su ranije bili i na kojoj, do sada, nije bilo problema?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati