Srbija

Direktno.rs

30. 05. 2022. 13:14 2

SSP Novi Sad: Kulturno, napredno i podzemno

Novosađani su se taman oporavili od "napredne" rekonstrukcije Pozorišnog trga, a gradska vlast novim radovima stavlja na probu njihovo strpljenje. Ovaj put, u pitanju je izgradnja podzemne garaže u Ulici Modene, koja će trajati ravno dve godine, izjavila je dr Danijela Grujić, predsednica GrO Stranke slobode i pravde Novi Sad.

Budući da su radovi zatvorili nekoliko ulica, uključujući i najprometniju pešačku zonu, u dolazećim mesecima možemo da očekujemo saobraćajne kolapse, ali i potencijalne infrastrukturne smetnje, jer su predviđeni obimni radovi na izmeštanju postojećih instalacija.

Gradska vlast ponovo dovodi teške mašine u samo srce grada, što će se prvo ispoljiti na okolnim građevinama, od kojih su neke i pod zaštitom. Podsetimo, pod zaštitom je i staro stablo koprivića – i ostaje nam jedino da verujemo obećanju da će biti sačuvano.

Dok drugi evropski gradovi problem parkiranja rešavaju „pametnim” sistemima upravljanja, uvođenjem alternativnih vidova saobraćaja ili nadzemnim garažama koje se arhitektonski i vizuelno uklapaju u izgled jezgra grada, mi posežemo za popularnim i najskupljim rešenjima. I ne samo to!

Gradonačelnik se hvali prestonicom kulture, a istovremeno degradira centar grada, pretvarajući ga u podzemnu betonjerku. Imajte na umu da blokade i rovovi u centru suspenduju turizam i uslužne delatnosti celog grada na dve godine, dovodeći tako brojne sugrađane na ivicu egzistencije. Građani će takođe biti izloženi komunalnoj buci, povećanom zagađenju ionako zagađenog vazduha, kao i troškovima gradnje i ugradnje „naprednih” neimara.

Kao poreski obveznici, pitamo Vučićevu „desnu ruku” Miloša Vučevića: koliko će ova egzibicija koštati građane? Koliko ćete ovaj put spiskati na havarije, zastoje i probijene rokove? Kako, uostalom, naplatiti dve godine života u razvaljenom gradu? - pita na kraju dr Danijela Grujić, predsednica GrO Stranke slobode i pravde Novi Sad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati