Srbija

S. M.

12. 03. 2022. 13:43 4

Protest u Nišu: Državu ne zanimaju siromašni!

Prodavci koji godinama prodaju polovnu robu iza niške Tvrđave ka naselju Jagodin mala, a kojima je jutros zabranjeno da to obavljaju na ovom mestu - na sat vremena su u znak protesta blokirali saobraćaj. Najavljuju da neće odustati i traže od gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski da im plati dnevnice za izgubljen dan.

Očajni prodavci kažu da su oni najsiromašnije Nišlije, ali da su se godinama trudili da svojim porodicama obezbede sredstva za život, te im je sada i to uskraćeno.

- Teraju nas na kriminal, krađu. U svakom gradu postoji buvljak, a ovde godinama unazad mi prodajemo. Neka nam ta gospođa gradonačelnica plati dnevnice zbog izgubljenog dana, jer su nam zabranili da izložimo robu - kaže očajni prodavac, koji je sa još najmanje tridesetak kolega jutros blokirao ulicu i plato na kojem su ranije prodavali robu.

- Mi prodajmo stvari koje koštaju i po svega deset dinara, ustajemo pre zore, dolazimo ovde najkasnije do pet ujutru, mrznemo ceo dan i sada nam je i to uskraćeno - žali se sredovečna Nišlijka koja je jedna od okupljenih.

Kažu da neće odustati i da će se i narednih dana okupljati. Prethodno su danima prodavci na Cvetnoj pijaci, koja je uklonjena, a koja je nedaleko odavde, izražavali neslaganje sa odlukom gradske vlasti da se na izmesti.

Na kraju su „ućutkani“, a šta će se dogoditi sa ovim prodavcima ostaje da se vidi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati