Srbija

S. M.

12. 03. 2022. 13:26 2

U Đinđićevu čast nastavićemo borbu za pravednu Srbiju

Predstavnici Ujedinjene opozicije srbije položili su cveće ispred jedinog spomenika posvećenom tragično nastadalom prvom demokratskom premijeru Srbije dr Zoranu Đinđiću u Prokuplju. Oni su minutom ćutanja odali poštu dr Đinđiću i pdsetili se koliko je on učini za demkratsku Srbiju.

- Već 19 godina, od smrti dr Zorana Đinđića Srbija je u mraku. Politika koja se vodi je sve ono protiv čga se pokojni premijer borio. Danas nam je on potrebniji ngo ikad - kazao je kandidat za narodnog poslanika Ujedinjene oopozicije Srbije iz Prokuplja Vukomir Maslaković.

On je dodao da će nastaviti borbu za slobodnu i pravednu Srbiju.

- U njegovu čast i zarad svih građana Srbije, mi ćemo nastaviti borbu i vratiti zdrav osnove našoj državi- obećao je Maslaković.

Spomenik prvom demokratskom premijeru Srbije dr Zoranu Đinđiću u Prokuplju se nalazi ispred Sportske hale koja nosi njegovo ime. Za sada je to jedini spomenik tragično strdalom premijeru Srbije. On je napravljen 2007. godine i otvoren je 1. avgusta te godine, simbolično kada bi Đinđić napunio 55 godina.
Podignut je prema želji njegove majke Mile, jer su oni rodom iz prokupačkog sela Prekopuce. Napravio ga je vajar Zdravko Joksimović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati