Srbija

S. M.

09. 02. 2022. 18:16 2

SSP: Ko nas to posmatra?

U noći između nedelje i ponedeljka u samom centru Kruševca postavljene su desetine kamera koje su uznemirile građane. Kako kažu u kruševačkom odboru Stranke slobode i pravde, ovo nije prvi put da se kamere postavljaju u centru grada. Ranije je to učinjeno 2018. godine u užem gradskom jezgru i do danas se ne zna razlog njihovog postavljanja kamera i da li su to obične kamere ili kamere sa biometrijskim nadzorom koje su inače zabranjene?

"Zbog svega navedenog Gradski odbor Stranke slobode i pravde Kruševac postavlja sledeća pitanja gradskoj upravi i policijskoj upravi Kruševac:

Ko je odobrio i postavio nove kamere u centru grada?

Da li su postavljenje obične kamere ili biometrijske kamere za prepoznavanje lica?

Da li vam je poznato da trenutni Zakon o policiji zabranjuje sprovođenje biometrijskog nadzora nad građanima?

Ko ima uvid u snimke sa kamere, čije su one vlasništvo i koliko dugo se snimci čuvaju i da li će na istim nedostajati 2 minuta?

Koliko je koštala nabavka, koliko postavljanje ovih kamera i ko je nabavku sproveo, na koji način i ko je dobavljač? Sva pitanja, Stranka slobode i pravde će takođe i zvanično zatražiti od pomenutih službi i institucija", navedeno je u saopštenju kruševačkog odbora Stranke slobode i pravde.

U saopštenju se dodaje da građani Kruševca nemaju poverenje u aktuelni režim "koji je zloupotrebio sve aspekte društvenog života svih Kruševljana", a poražavajuća je i činjenica da je "SNS totalno degradirala i uništila poverenje u Policiju Srbije u koju građani Srbije nemaju sigurnost".

- SNS već deceniju pokušava da uzurpira zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast i iskorišćava ih u privatne, stranačke svrhe. Setimo se samo afere Doljevac i naplatne rampe, sekretarke MUP Dijane Hrkalović, prebijanja demostranata na ulicama i ophođenje prema ljudima na blokadama, povlačenje sa lica mesta i prepuštanje "zakona" batinašima i SNS falangama, Belivukovog klana sa značkama policije i BIA i otalog, pa će nam biti jasno u kakvoj državi živimo - podsećaju u ovom odboru.

- Stranka slobode i pravde, uz sve navedeno, zna i veruje da u srpskoj policiji i dalje radi većina časnih i poštenih službenika koji vrednuju sve ljude podjednako, poštuju svoj životni poziv i koji će braniti ugled svoje profesije i služiti Zakonu i građanima Srbije, bez obzira na sve političke okolnosti koje Srbiju zadese - zaključuje se u saopštenju Stranke slobode i pravde Kruševac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati