Srbija

S. M.

26. 01. 2022. 16:49 0

POBEDA Personalni asistenti u Nišu primili plate!

Tokom dana na račune pedesetak persnalnih asistenata iz Niša koji se staraju o invalidima legla je naknada od 31.000 dinara, koliko primaju za posao koji obavljaju. Ne bi to bilo ništa čudno, da ranije nije najavljeno da uopšte neće da je prime, jer kako im je rečeno, nema para za tu stavku.

Ova poražavajuća vest stigla je do predsednice GrO Stranke slobode i pravde u Nišu Jelene Milošević i zainteresovala je javnost. I, gle čuda, preko svih rokova u kojima se obično daju plate, danas je usledila uplata.

Podsećanja radi, kako su nam rekli oni koji obavljaju ovaj humani posao, i prošle godine bili su u istoj situaciji, te su januara i februara bili bez naknade, a u martu su primili po 21.000 dinara. Ove godine nisu želeli da ćute.

Ovoga puta je sve krenulo od tvita Jelene Milošević, u kom je obelodanila da personalni asistenti neće primiti platu.

- 50 personalnih asistenata, koji brinu o licima sa invaliditetom, neće dobiti platu u januaru. 50 porodica je niška vlast ostavila bez prihoda u januaru. Ti ljudi rade po ugovoru o delu za 31.000 dinara. I to su im uskratili ovog meseca. Sotirovski, pakujte se, dosta je, gotovo - napisala je predsednica niškog odbora Stranke slobode i pravde 20. januara.

Mi smo tragom te informacije došli do više lica koja obavljaju ovaj posao u Nišu i saznali na kakvim su mukama ne samo oni, već i invalidi, jer je postojala opasnost da o njima nema ko da se stara.

Umesto da niška napredna vlast prizna da je pogrešila, pre dva dana gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i njena zamenica Dušica Davidović održale su konferenciju za štampu i najavile tužbe za rušenje ugleda Grada onima koji su govorili o ovoj temi.

- Ovo je jedna mala pobeda i drago mi je što su primlili plate oni koji su ih zaradili. Održali smo gradonačelnici besplatan čas o tome šta je njen posao i šta je uloga opozicije. U svim civilizovanim zemljama postoji opozicija i ona je korektiv vlasti. Jedino u Srbiji je pozicija državni neprijatelj i svaka kritika se guši pretnjama, uvredama, tužbama - kazala je predsednica GrO SSP Niš Jelena Milošević.

Ona poručuje gradonačelnici da smanji nervozu, a pojača rad na poslovima za koje je plaćena.

- Gotovo smo sigurni da bi personalni asistenti ostali bez plate, kao prošle godine, da nije bilo reakcije opozicije i dela javnosti - prokomentarisala je Milošević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati