Srbija

Direktno.rs

25. 01. 2022. 20:10 3

Novi Sad - grad spektakla ili debakla?!

"Povodom današnjeg obraćanja javnosti, kojim rukovodstva JGSP "Novi Sad" obaveštava građane našeg grada o tome da je primorano "da od 26. januara na dnevnom nivou otkaže pojedine polaske GRADSKIH linija", ukazao bih na pet činjenica", naveo je Borislav Novaković, predsednik novosadskog odbora Narodne stranke, čije saopštenje prenosimo u celosti.

"Prvo, u svojoj 111 godina dugoj profesionalnoj i časnoj istoriji ovakav skandal se nikada nije dogodio u organizaciji javnog prevoza. I u vreme sankcija, bombardovanja i rušenja mostova, Novi Sad je uzorno funkcionisao, uključujući i javni prevoz. Bilo je teško, ali organizovano i bez zastoja.

Drugo, problem nije pogoršana "epidemiološka situacija", kako se navodi u saopštenju, nego potpuna nesposobnost gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i rukovodstva JGSP "Novi Sad".

Treće, problem sa koronom traje već dve godine, pa ipak je gradski prevoz, pre svega zahvaljujući požrtvovanju i radnoj disciplini vozača - uspešno funkcionisao.

Četvrto, rukovodstvo nije na vreme reagovalo na činjenicu da u poslednjih pet godina postoji problem nedostatka vozača. Umesto da prevenira problem i ide u susret njegovom rešavanju, oni su potpuno zapustili i zanemarili ovu manjkavost u radu preduzeća.

Peto, na osnovu saopštenja ostaje potpuno nejasno na kojim linijama i u kojim vremenskim intervalima, autobusi neće saobraćati. Građani su upućeni na sajt preduzeća i "NSmart aplikaciju za mobilne telefone"?!

Efektnije od toga je da građani "gledaju u pasulj", kada stižu autobusi!

Od osnivanja do danas biti vozač u JGSP "Novi Sad" nije bilo obično radno mesto nego statusni simbol pouzdanosti i odgovornosti.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i aktuelno rukovodstvo uspelo je nemoguće - do kraja su upropastili i ovo preduzeće", zaključio je Borislav Novaković, predsednik novosadskog odbora Narodne stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati