Srbija

S. M.

18. 01. 2022. 15:41 3

Građanski protest, a prijava predsednici SSP Niš

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Nišu Jelena Milošević dobila je prekršajni nalog, po kojem se ona označava kao jedan od organizatora građanskog protesta u Nišu 4. decembra prošle godine. Kako se navodi u nalogu, ona je ne samo pozivala građane na protest, već je bila i organizator okupljanja, a koje "nije prijavljeno u zakonskom roku".

Reč je o protestima koji su održani početkom decembra zbog besmislenih zakona o eksproprijaciji, referendumu i protiv iskopavanja kompanije "Rio Tinto", a konkretno na tom skupu u centru Niša bilo je više od 10.000 građana. Milošević je ranije dobila prekršajni nalog jer je "šetala po pešačkom prelazu", što znači da se za isti događaj ona dva puta goni.

- Skup je bio građanski i spontani, a ove prijave su pokušaj ucene i pritiska. Žalosno je što se institucije zloupotrebljavaju da se zastraše slobodoumni građani, ne samo Niša, već i čitave Srbije. U ozbiljnoj državi to je nemoguće, ali na žalost, mi živimo u diktaturi, pa je moguće nezakonski se obračunavati sa građanima - prokomentarisala je Milošević prijavu koja joj je stigla.

Ona dodaje da je ovakvo ponašanje državnih institucija koje su slepi poslušnici vlasti, a ne sprovodioci i čuvari zakona, samo motiv da se nastavi dalje i da se istraje u borbi za slobodnu i pravednu Srbiju.

Podsećanja radi, okupljanja koja su se desila u više od 50 gradova u Srbiji 4. decembra bila su pokrenuta od strane nevladinih orgaizacija i inicijativa, a opozicione stranke su ih podržale, jer se kroz njih branila ekologija, voda, vazduh i zemljište, koji su ozbiljno ugroženi iz pretnje uzurpacijom pre svega kroz najavu da će se na mnogo lokacija u Srbiji otvoriti rudnici ozloglašene kompanije "Rio Tinto".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati