Srbija

Direktno.rs

15. 01. 2022. 10:38 17

"Ružić potpisuje smrtnu presudu učenicima i nastavnicima"

Najnovija odluka Ministarstva prosvete, kojom se u najvišem piku epidemije do sada nalaze početak neposredne nastave u Vojvodini od ponedeljka, 17. januara, sa punim kapacitetom u osnovnim i po kombinovanom modelu u srednjim školama - ravna je potpunoj kapitulaciji i krahu i prosvetnog i zdravstvenog sistema. Dakle, u uslovima najgore kovid epidemiološke situacije, sa oko 14.000 zaraženih građana dnevno u zemlji, stvari ne samo da su prepuštene slučaju sa masovnim proslavama, koncertima i okupljanjima bez ograničenja, već se i čitav prosvetni sistem sada svesno gura u propast - kaže Danijela Grujić, predsednica GrO Novi Sad Stranke slobode i pravde.

- Prvo polugodište obeleženo je krajnje šarenolikom epidemiološkom situacijom, gde je preovladavao pretežno delta soj, s problematičnim periodom oko 20. oktobra, sa preko 7.300 novozaraženih u jednom danu. Tada je u školama bio zaražen veći broj nastavnika i profesora, a uprave škola su sa teškoćom nalazile zamene za adekvatno vođenje nastave. Pitamo se šta će se desiti u drugoj i trećoj nedelji nastave drugog polugodišta, kada masovno obole nastavnici? I da li je moguće da se zdravlje dece, njihovih roditelja i nastavnika tako komotno izlažu riziku?

Nakon prve nedelje online nastave za srednjoškolce u Vojvodini, bez ikakvog osećaja za zdravstvenu situaciju, doneta je etički krajnje problematična odluka sa sasvim izvesno dalekosežno veoma lošim posledicama po zdravlje građana, posebno u velikim gradovima kao što je Novi Sad. Uprkos upozorenjima, inače odavno diskreditovanog Kriznog štaba, koji je navodio da se ne potcenjuje omikron soj virisa kovid-19 zbog mogućih komplikacija kod osoba sa slabim imunitetom i sa hroničnim bolestima i negativnih iskustava drugih zemalja, ministar Ružić potpisuje sramnu presudu na oboljevanje učenicima i prosvetnim radnicima Novog Sada i cele Vojvodine - navodi se u saopštenju Danijele Grujuć, predsednice GrO Novi Sad SSP. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati