Srbija

Direktno.rs

13. 01. 2022. 21:28 7

Da li će Zrenjaninci ikad dobiti vodu za piće?

Početkom novembra prošle godine premijerka Ana Brnabić izjavila je da Vlada Srbije razgovara sa investitorom o kupovini fabrike vode u Zrenjaninu i smatra da su blizu dogovora koji bi rešio problem pijaće vode u tom gradu. Ona je naglasila da Vlada Srbije hoće da uloži u ceo vodovodni sistem u Zrenjaninu jer su, kako kaže, tamo jako stare cevi i veliki gubici, piše u saopštenju Zrenjaninskog socijalnog foruma koje prenosimo u celosti.

Iako je od ove premijerkine izjave prošlo više od dva meseca, u međuvremnu se nisu pojavile nove informacije o tome kako će problem vodosnabdevanja u Zrenjaninu biti rešen. Gradski čelnici takođe ne saopštavaju nikakve konkretne predloge. Dva pokušaja da se proda izgrađeno postrojenje za prečišćavanje vode, koje se pokazalo kao neuspešno, jesu propala.


Očigledno je da se i dalje insistira na konceptu javno-privatnog partnerstva. To nagoveštava da država nema nameru da angažuje budžetska sredstva kako bi Zrenjaninci konačno dobili ispravnu vodu za piće. Maja meseca 2021. Vlada je Gradu Zrenjaninu dodelila 448,2 miliona dinara za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u industrijskoj zoni Jugoistok 2.

Na ovoj lokaciji gradi se gigantska fabrika guma kompanije Linglong iz Kine. Dakle, da bi Zrenjaninci, koji su državljani Republike Srbije, dobili ispravnu vodu za piće traži se privatni partner, a kada treba obezbediti vodu i kanalizaciju za privatnu firmu iz Kine, to plaća naša država.

Interes Linglonga je iznad zdravlja naših ljudi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati