Srbija

S. M.

03. 12. 2021. 06:00 5

"Potkradaju nas": Opština izdavala tuđe lokale?!

Đuro Cahun iz Kuršumlije podneo je krivične prijave protiv opštinskog prvobranioca Nataše Jovanovića i od pre tri meseca bivšeg predsednika opštine Kuršumlija Radoljuba Vidića zbog falsifikovanja službenih isprava i zloupotrebe službenog položaja, a u vezi sa izdavanjem lokala u centru Kuršumlije koji, zapravo, nisu opštinsko vlasništvo.

Naime, reč je o dve kuće koje su izgrađene 1903. godine u kojima se nalazi šest lokala. Vlasnici su odavno u Makedoniji, a svih ovih godina zakupci tih lokala plaćaju kuršumlijskoj opštini zakupninu. Doduše, tvrdi Cahun, "na vrlo sumnjiv način 2011. godine Kuršumlija se upisala kao vlasnik jedne osmine te imovine".

- Tada su opštinski oci tvrdili da nisu mogli da pronađu vlasnike, te tako na sumnjiv način upisali osmi deo te imovine na kuršumlijsku opštinu. Ne znam kako nisu mogli da ih nađu, kada sam ih ja pre dva meseca bez problema našao i bili su u Kuršumliji - kaže Cahun.

On dodaje da već 25 godina plaća zakupninu za jedan od lokala, a da se trenutno spori sa Opštinom Kuršumlija jer mu nisu produžili ugovor o zakupu. Tako je i rešio da istraži celu priču i dođe do pravih vlasnika.

- Oni su krajem septembra dolazili i kod notara overili izjavu da ih niko nikada iz lokalne samouprave nije kontaktirao. Tako je potvrđeno da nas već godinama potkradaju baš lokalni funkcioneri i vlastodršci - tvrdi Cahun.

Najoprečnije u svemu je to što je odbornik Pokreta Ljubav, Vera, Nada u lokalnoj skupštini Zvezdan Ristić polovinom avgusta tražio odgovor na pitanje po kom osnovu Kuršumlija naplaćuje i koristi te lokale i da li imaju saglasnost vlasnika.

Tada mu je stigao odgovor da je Kuršumlija suvlasnik, a da su "ostali suvlasnici upoznati sa tim da se lokali izdaju"!

- I sada imamo dve oprečne izjave, vlasti koja tvrdi da se ostali suvlasnici znaju i suvlasnika koji kaže da nije imao pojma da se lokali izdaju i da ga niko iz opštine nikada nije kontaktirao. Ovo nije jedina uzurpacija privatne imovine u našoj opštini koja je pod direktnom palicom privatnog preduzeća A.D. Planinka, čiji su vlasnici već decenijama u opštinskoj strukturi. Tu je i 18 stanova i šest lokala u Lukovskoj banji - upozorava Ristić.

U međuvremenu Cahun je zatražio da se postupak njegovog iseljenja iz jednog od lokala i tužba kuršumlijske opštine protiv njega stopira, sve dok sud ne utvrdi činjenično stanje, odnosno ne proveri navode iz krivične prijave koju je on podneo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati