Srbija

S. Marković

25. 11. 2021. 14:52 5

Grčka firma otpustila desetine radnika u Leskovcu

Grčka kompanija "Autostop", koja ima 900 zaposlenih u Leskovcu proglasila je 67 radnika tehnološkim viškom. Radnicima je ponuđeno da nastave da rade u kompaniji "Leskobegs", koji ima oko 200 radnika, kako ne bi ostali bez posla, što je većina i prihvatila.

Direktor "Autostop" u Leskovcu Igor Rajković je potvrdio da je došlo do otpuštanja radnika, zbog smanjenja potražnje za njihovim proizvodima u auto-industriji od izbijanja pandemije koronavirusa. 

Proizvodnjom patosnica bavi se od 2013. godine, a za potrebe dece otvorili su i prvi privatni vrtić u sklopu fabrike.
- Mi smo se zaista trudili da obezbedimo posao našim radnicima i da ih ne ostavimo na ulici. "Leskobegz" je bila naša kompanija do prošle godine. Mislili smo da je to idealno rešenje da ovi radnici, koji su proglašeni tehnološkim viškom, i dalje imaju obezbeđen posao - rekao je Rajković za Direktno.

On je dodao da su se potrudili da što manje radnika proglase tehnološkim viškom i da se nada da ih više neće biti. 
Ista kompanija trebalo je da na parceli preko puta sadašnjeg pogona napravi novu fabriku za proizvodnju montažnih postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koja će se izvoziti na američko, evropsko i afričko tržište.

U zemlji ekonomskg tigra dakle nema otvaranja novih radnih mesta, već samo smanjenja broja zaposlenih. 

Ranije su se, barem što se juga Srbije tiče, strane kompanije susrele sa smanjenjem broja zaposlenih ili potpunim gašenjem.

Podsećanja radi, tu je vranjski "Geox" u vlasništvu italijanske kompanije koji je kompletno ugašen, niški "Šinvon", vlasnika iz Južne Koreje, a koji je od početka godine otpustio, u dva navrata, oko 400 zaposlenih, kao i ozloglašena "Jura". Polovinom septembra i u belopalanačkoj "TGRS" otpušteno je 14, a ostalo je 75 radnika. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati